Музична класика від художника Марчука

11.12.2012

У Києві презентували новий альбом трьох скрипкових концертів (№ 1, 2, 4) композитора, народного артиста України Мирослава Скорика у виконанні заслуженої артистки України Богдани Півненко, Національного ансамблю солістів «Київська камерата» у співпраці з диригентом Володимиром Сіренком. Візуалізував твори Скорика український художник Іван Марчук, він створив складне за стилістикою, навіть дещо містичне «обличчя» диска, що за настроєм співзвучне з музикою видатного композитора.

Платівка стала продовженням серії «Антології сучасної української музики» — проекту, спрямованого на популяризацію вітчизняної класичної музики, що вже подарував світу CD–видання творів Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Ігоря Щербакова, Володимира Зубицького, Олега Ківи, Олександра Левковича. Як повідомила автор і продюсер CD–антології пані Богдана, на свій реліз ще чекає диск із творами різних українських композиторів («Іспанський танець», «Карпатська рапсодія» Мирослава Скорика, фантазія Володимира Зубицького на тему пісні «Бесаме мучо» тощо), що зможе зацікавити широке коло слухачів, тож «цю музику можна буде слухати навіть у авто».

До того ж видавництво «Музична Україна» представило два нові нотні видання — «Твори для скрипки і фортепіано» та «Твори для фортепіано» Мирослава Скорика. Заповнення ніші нотних видань дуже актуальне для України. Зі слів Півненко, діти часто грають по нотах, набраних на комп’ютері, або змушені робити ксерокси нот. Зважаючи на такі сутужні обставини, «наро­дження» нового нотного видання інакше як подією назвати не можна. «Твори вибирали за принципом актуальності для інструменталістів. Видано їх у межах програми «Українська книга», тож тисяча примірників, що були держзамовленням, уже розійшлися по бібліотеках. Також видавництво додатково випустило свій наклад, тому ці нотні видання можна й придбати», — зазначив керівник видавництва Богдан Кривопуст.