ЦИТАТИ ТИЖНЯ

07.12.2012

Арсеній Яценюк,

голова ради об’єднаної опозиції

— про відставлений уряд та ставлення до нього:

— Тепер Азаров став «папєрєдніком». І яким чином новий уряд буде реагувати на своїх попередників — це буде цікаво побачити...

... Ми обов‘язково колись дійдем до такої ознаки демократії, як вільне володіння зброєю. Я би обов’язково проголосував за те, щоби кожному українцю видали зброю, але переживаю, що перестріляють зразу весь уряд.

(«1+1», ICTV)

Сергій Ківалов,

нардеп від «Регіонів»

— про ультиматум опозиції щодо початку роботи в групі з підготовки першого засідання нового парламенту:

— Коротше, робота йде. Тільки деструктивна частина опозиції вдає з себе «кісєйних баришень»: те вони не будуть, це вони не хочуть... За їхньою логікою, все має відбуватися або так, як хочуть вони, або ніяк! Цього не буде.

(прес–служба депутата)

Ірина Фаріон,

новообраний нардеп від ВО «Свобода»

— про інтернет–скандал щодо того, чи можна називати євреїв «жидами»:

— Ті люди, які вважають, що це образливе слово, нехай поспілкуються на спіритичному сеансі з Тарасом Григоровичем, тому що він у своєму «Кобзарі» інших слів не вживає. Не вийде провести сеанс із Шевченком — нехай виходять на сеанс з Іваном Франком, в якого цілий цикл називається «Жидівські мелодії». Або почитають твори Нечуя–Левицького. Ніхто ніколи українцям не буде вказувати, яку їм вживати лексику, бо це закони нашої мови.

(«Главком»)

Володимир Фесенко,

політолог

— про українську опозицію:

— Попри песимістичні прогнози, відбулося згуртування трьох сил. Проте опозиція показала свою неготовність до Майдану, і об’єднання вже зараз не виключає можливості розколу та конфлікту між радикалами й поміркованими. Така опозиція нагадує подружжя, яке пережило розставання, проте продовжує жити разом і спати в різних ліжках.

(RegioNews)

Микола Мельниченко,

екс–майор держохорони

— про новий напрям своєї діяльності після планованого одруження
з телеведучою Наталією Розинською:

— Буквально найближчими днями ми подамо документацію для реєстрації детективного агентства. Наташа пропонувала різні назви: «Наша сила», «Наше право», але в підсумку ми обрали «Тамплієри». Це був орден, створений бідними людьми для захисту таких самих бідних. Тамплієри охороняли пілігримів, які відвідували святі місця, від нападів мусульман. І з часом орден став найбагатшим і найвпливовішим...

(«Публічниє люді»)