НОВИНИ ПЛЮС

06.12.2012

Саміт глав держав СНД

Учора в столиці Туркменістану Ашгабаті відбулося розширене засідання ради глав держав СНД. У кулуарах саміту відбулася зустріч віч–на–віч президентів РФ Володимира Путіна та України — Віктора Януковича. Як повідомила агенція «Інтерфакс–Україна», згодом до їхньої розмови приєднався глава Казахстану Нурсултан Назарбаєв. «Обговорювалися поточні питання двосторонніх відносин, торговельно–економічні та інвестиційні теми, а також питання, пов’язані з інтеграційними процесами на просторі СНД», — уточнив речник Путіна Дмитро Пєсков.

Також відбулася коротка зустріч Януковича з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, на якій вони обговорили питання двосторонньої співпраці України й Білорусі й тему відносин із Митним союзом.

На засіданні Ради СНД Янукович запросив глав держав Співдружності відвідати будівництво об’єкта «Укриття» на Чорнобильській АЕС.

Головування в ОБСЄ

Сьогодні в Дубліні під час засідання Ради міністрів ОБСЄ Україна прийме в Ірландії головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

«ОБСЄ давно потрібно припинити обслуговувати інтереси окремих держав, — сказав учора президент Росії Володимир Путін на засіданні ради лідерів країн СНД в Ашгабаті. — Не менш важливо нарощувати координацію з актуальних питань діяльності ОБСЄ. Нинішній стан справ в Організації, на жаль, не вселяє оптимізму».

Ув’язнення Луценка

Рішення про лікування Юрія Луценка, який учора все ще перебував у стаціонарі Чернігівської обласної лікарні, буде ухвалене колегіально. Про це заступник головного лікаря Микола Колос повідомив агенції УНІАН. За його словами, ув’язнений екс–міністр внутрішніх справ проходить обстеження, за результатами якого буде призначено відповідне лікування. Висновки обстеження вивчатиме спеціальна комісія, створена в управлінні охорони здоров’я Чернігівської ОДА. За попередніми даними, лікарі оцінюють стан здоров’я Луценка як задовільний. Хоча його дружина Ірина заявляла, що засуджений постійно вживає знеболювальне.

«Справа ЄЕСУ»

Міністерство юстиції має намір подати касаційну скаргу на рішення про виплату Кабінетом Міністрів України боргів корпорації «ЄЕСУ» перед Міноборони РФ. Про це повідомили в Мін’юсті агентству «Інтерфакс–Україна».

Наразі Київський апеляційний господарський суд постановою від 3 грудня апеляційні скарги МЮ залишив без задоволення, а рішення Господарського суду Києва від 19 вересня — без змін. Нагадаємо, Госпсуд Києва 19 вересня частково задовольнив позов Міноборони Росії щодо боргу «ЄЕСУ», зобов’язавши Україну виплатити російській стороні 3 млрд. 113 млн. 53 тис. 506 грн.