НОВИНИ ПЛЮС

05.12.2012

Україна перебирає головування в ОБСЄ

Під час 19–го засідання Ради міністрів ОБСЄ, що відбудеться 6–7 грудня в Дубліні, Ірландія передасть головування в цій організації Україні. Відтак саме наша країна головуватиме в Організації з безпеки і співробітництва в Європі впродовж наступного року. Про такий намір українські дипломати заявили ще на засіданні Ради міністрів ОБСЄ в Любляні у грудні 2005–го.

Як пише сайт «Дзеркало тижня», тоді такий крок здавався логічним — після Помаранчевої революції країну поважали на міжнародному рівні, на неї покладали надії як на зразок демократичних перетворень на пострадянських територіях. Улітку 2010 року офіційний Київ перепідтвердив свою готовність головувати в ОБСЄ. Однак ОБСЄ — організація насамперед політична, і нинішній міжнародний імідж України буде істотно послаблювати її позиції як головуючої країни в Організації.

Прiоритети «Нашої України»

Позавчора голова «Нашої України» Вiктор Ющенко провiв засiдання президiї полiтради партiї. Вiдповiдно до рiшення президiї, заплановано провести в сiчнi чергове засiдання полiтичної ради для обговорення нових пропозицiй до партiйної стратегiї вiдстоювання демократiї та призначення наступних партiйних заходiв, як того вимагає статут.

Нинi, у пiслявиборчий перiод, у «Нашiй Українi» вiдбувається процес аналiзу результатiв виборчої кампанiї, опрацювання прiоритетiв подальшої полiтичної роботи, оцiнка можливих змiн у її методах та пiдходах.

Відзнака за старанність

З нагоди Дня працівників прокуратури Президент Віктор Янукович нагородив першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна орденом «За заслуги» II ступеня. Як відомо, в ГПУ Кузьмін курирує справи, порушені проти екс–Прем’єра Юлії Тимошенко, екс–міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Останній бокс Кличка?

Чемпіон WBC у суперважкій вазі, народний депутат України Віталій Кличко взяв участь в урочистих зборах правління Всесвітньої боксерської ради, присвячених її 50–річному ювілею. 41–річний українець вручив корону живій легенді професійного боксу американцеві Мохаммеду Алі. «Пишаюся тим, що ношу пояс, який колись належав великому Алі!» — цитує Кличка–старшого офіційний мікроблог WBC.

Збори WBC тривають у мексиканському Канкуні з 2 по 8 грудня. По суті, це останній спортивний захід лідера партії «УДАР» перед початком його парламентської кар’єри.