«Засуджений, на обстеження!»

05.12.2012

Позавчора ввечері екс–главу МВС Юрія Луценка перевезли з Менської колонії, де він відбуває покарання, до Чернігівської обласної лікарні. Прес–служба Державної пенітенціарної служби лише лаконічно повідомила, що засу­д­жений Луценко надав письмову згоду із запропонованим йому додатковим обстеженням стану його здоров’я.

У даному випадку йдеться лише про медичне обстеження, а не про госпіталізацію та лікування хворого, на чому наполягав сам екс–міністр та його дружина. Про це написала на своїй сторінці в мережі Facebook речник «Народної самооборони» Лариса Сарган.

Ірина Луценко, дружина засудженого, повідомила УНІАН, що чоловік зателефонував їй «близько восьмої вечора з мобільного телефона начальника обласного управління пенітенціарної служби, номер якого був закритий, і повідомив, що його госпіталізовано до обласної лікарні». За її словами, «стан Юри дуже поганий, крім інших хвороб у нього є підозра на дуже серйозне захворювання кишечнику». Тож Ірина наполягала на тому, щоб Луценка не лише обстежили, а й призначили лікування.

Коли цей номер «УМ» готувався до друку, рішення чернігівських медиків ще не було відоме.