Що змолов «Меля»

30.11.2012

Той діалог між депутатом ВР Криму від Партії регіонів Олександром Мельником — невиправним любителем матірного й блатного «красномовства», власником двох кримських газет і телеканалу ІТВ — та старшим редактором творчого об’єднання кримськотатарських програм Державної телерадіокомпанії «Крим» Шевкетом Ганієвим став «хітом дня» в усьому медіа–просторі України. Ще б пак! Такого неприхованого «ексклюзиву» у стінах парламенту — хай і кримського — давно не чули й не бачили.

А сталося позавчора ось що. Ганієв робив «стенд–ап», тобто записував коментар на камеру, біля сходів на другий поверх, де розташована зала пленарних засідань кримського парламенту. Сюди ж вийшов Мельник, відомий у певних авторитетних колах на прізвисько «Меля», і почав гучно розмовляти з кимось по «мобілці». Шевкет доволі ввічливо, з «будь ласка», попросив депутата робити це трохи тихіше — мовляв, він заважає журналістам працювати. Натомість Мельник буквально вибухнув: «Вы вообще обнаглели здесь! Вы не у себя на кухне находитесь! Своей жене будете замечания делать... Слушай, ты дурачок? Дол...б, бл..., ты! Кто тебе будет угрожать? Ты где находишься?... Я тебе запишу потом! Деятель, бл...! Послушайте меня! Работаете? Я где нахожусь? Я вышел специально, чтобы позвонить по делам депутатским. Тут какой–то чувырла мне рассказывает, тише или не тише!»

Після широкого розголосу своєї брутальної ескапади Мельник прийшов на «Актуальне інтерв’ю» власного телеканалу і приніс вибачення «всім — і журналістам, і глядачам, які це бачили». «Це некрасиво, це нікому не личить. Я постараюсь бути більш стриманим і сам розумію, але так вийшло», — сказав «регіонал», визнавши, що «був неправий по формі, але не по суті». Він і далі наполягає, що журналіст «вдався до звичайної провокації». У цій же програмі «ініціатором провокації» назвали... голову Меджлісу Мустафу Джемілєва.

«УМ» поцікавилася в Шевкета Ганієва, чи задовольнило його таке вибачення. Тільки частково, відповів той, мовляв, Мельник усе ж не визнає за собою повної провини за інцидент.

Щодо звернення до суду чи в міліцію, на чому наполягали деякі колеги, то кримськотатарський журналіст, швидше за все, на це не піде. «Я не вірю, що вони (ці органи. — Авт.) якось вплинуть на Мельника і потім гарантуватимуть мені особисту безпеку», — констатував Ганієв.