Ресторан під ялинку

28.11.2012

На території державної резиденції «Синьогора» в Івано–Франківській області зводять новий ресторан. Про це йдеться у розслідуванні програми «Тендер News» на каналі ТВі.

Відповідно до проекту, який вдалося побачити журналістам, нова будівля в президентській резиденції матиме два поверхи з відкритим дахом. «П’ятдесят людей працюють по 12 годин на день. Робітники зі Львова, Києва, Закарпаття та Гути працюють, як раби на пана, за бюджетні мільйони. Поспішають, бо чули, що наприкінці грудня сюди зібрався сам Президент iз гостями святкувати Новий рік», — ідеться в сюжеті.

За словами робітників, їх узяли на роботу неофіційно і платять «чорну» зарплатню.

Як відомо, раніше головне управління регіонального розвитку та будівництва Івано–Франківської облдержадміністрації уклало угоду з ТОВ «УНР ПІБ» на реконструкцію павільйону з альтанкою на прибудинковій території гуцульського будинку президентської резиденції «Синьогора»; вартість угоди склала 23,99 млн. грн. Про те, що на території «Синьогори» альтанки насправді немає, журналістам кілька разів заявили робітники на будівництві. Таким чином, робить висновок ТВі, виходить, що новий об’єкт створюють під виглядом ремонту неіснуючої споруди.

За останні півтора року на утримання та ремонт резиденції «Синьо­гора» з бюджету витрачено 235,15 млн. грн. Загалом за часів президентства Януковича на реконструкцію резиденцій виділено понад 616 млн. грн.