Серцем із Ю

28.11.2012
Серцем із Ю

Іменинний пікет під лікарнею «Укрзалiзницi». Фото УНІАН.

Юлії Тимошенко вчора виповнилося 52 роки. До харківської лікарні «Укрзалiзницi», де перебуває ув’язнена лідерка опозиції, привітати її з днем народження приїхало близько ста прихильників. Усередину їх, звісно, не пустили («про всяк випадок» міліція взагалі перекрила вхід і припинила доступ відвідувачів до лікарні), тому люди влаштували концерт під вікнами. Співали під гітару «Рідна мати моя», «Лента за лентою» та інші патріотичні пісні, скандували «Юля, з днем народження!», «Юлі — волю!», розтягнули між деревами величезні «привітальні листівки». Навпроти входу в лікарню встановили коробку, в яку всі охочі могли опустити послання лідерці «Батьківщини».

Не обійшлося без квітів: букета темно–червоних троянд у формі серця розміром із людський ріст. Як розповіла прихильниця екс–Прем’єра зі Львова Віра Курпіта, ще один букет — білі троянди — вранці «передали Юлії Володимирівні з Женєчкою (дочкою. — Ред.), коли вона прийшла до мами». У небо як символ свободи випустили голубів та червоні повітряні кульки.

Тимошенко привітання чула, бачила й навіть відповіла на них — помахала з вікна хустинкою.

Привітальну записку ЮВТ передав колега по арештантському нещастю Юрій Луценко, запевнивши, що вона завжди може розраховувати на його «плече, голову і руки». Лідер «УДАРу» Віталій Кличко також надіслав лист із привітанням, у якому побажав «мужності й витримки». Інші лідери опозиції та депутати, зокрема Арсеній Яценюк, планували вітати Леді Ю в другій половині дня.

 

ДО РЕЧІ

Напередодні дня народження лідерки «Батьківщини» на фасаді однієї з будівель Капітолійського пагорбу в Римі було вивішено її портрет із написом «Свободу Юлії Тимошенко». Відповідне рішення одностайно ухвалила мерія Рима, зважаючи на політичну ситуацію та нещодавні парламентські вибори в Україні. Як повідомляє прес–служба «Батьківщини», мер міста Джанні Аліманно заявив про солідарність із Тимошенко й наголосив, що «звернеться до мерів столиць країн ЄС із пропозицією підтримати цю ініціативу».

Раніше в Римі так само вивішували портрети бірманської опозиціонерки Аун Сан Су Чжі, італійських суддів, які загинули від рук мафії, тощо.