«Їй навіть сидіти складно...»

27.11.2012

Із невдач почався новий змагальний сезон для українських біатлоністів. На першому етапі Кубка світу в Остерсунді, який стартував позавчора змішаною естафетою, Андрій Дериземля, закінчуючи свій етап на четвертому місці, під час передачі естафети сплутав коридори для руху, відтак повинен був повертатися і втратив близько 20 зайвих секунд. Сергій Семенов на останньому відрізку не зміг утриматися в шістці найсильніших, і в підсумку наша команда фінішувала лише десятою, пропустивши поперед себе навіть Швейцарію.

Змагання в Остерсунді поновляться завтра індивідуальною гонкою чоловіків на 20 км, а жінки бігтимуть свої 15 км у четвер, 29 листопада. Наразі не відомо, чи вийде на цей старт Валентина Семеренко. Річ у тім, що представниця Сумщини травмувалася на етапі Кубка IBU — турніру другого ешелону, що проходить у шведському Ідре паралельно з КС. У спринтерській гонці на 7,5 км Валя Семеренко болісно впала вже на першому колі, пошкодивши при цьому гвинтівку. Тренери ухвалили рішення зняти спортсменку з гонки. «У Валі Семеренко після падіння є деякі проблеми, за її словами, їй навіть сидіти складно. Ми подивимося, чи дозволять їй лікарі бігти «індивідуалку». Можливо, буде краще її поберегти», — сказав президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак у коментарі сайту Biathlon.com.ua.

 

ТАБЛО

Кубок світу з біатлону. 1–й етап (Остерсунд, Швеція). Змішана естафета 2х6+2х7,5 км. 1. Росія — 1:12.41,3 (0+6 додаткових патронів). 2. Норвегія — +21,2 (0+10). 3. Чехія — +36,4 (0+8)... 10. Україна (Віта Семеренко, Олена Підгрушна, Андрій Дериземля, Сергій Семенов) — +2.08,5 (0+12)...