Підірваний прогрес

Підірваний прогрес

Міжнародна дипломатія гарячково намагається знайти спосіб примирити Ізраїль із Палестиною — вчора до переговорної групи в Каїрі приєдналася держсекретар США Хілларі Клінтон. Але події мирному процесу не сприяють. Учора в центрі Тель–Авіва вибухнув автобус. Жертв немає, але 21 людина отримала поранення, п’ятеро постраждалих перебувають у важкому стані. Як повідомляє Бі–бі–Cі, вибух стався за кілька десятків метрів від лікарні та за 150 метрів від комплексу Кірія, де розташований генеральний штаб армії оборони Ізраїлю.

Адекватне вшанування

Адекватне вшанування

Мешканці Каїра з понеділка відзначають річницю масових виступів, під час яких постраждало понад 600 людей. У листопаді минулого року тисячі єгиптян вийшли на вулиці Каїра з мирним протестом, вимагаючи від Вищої військової ради, яка перебрала владу після повалення президента Хосні Мубарака, поступитися місцем цивільним політикам. Мітинги тривали шість днів, хоча вже на початку акції військові пішли на поступки. Зрештою, поліція жорстко розігнала демонстрантів, застосувавши проти них сльозогінний газ і гумові кулі.

Українці індивідуально вступають у ЄС

Українці індивідуально вступають у ЄС

Українці стали найчисельнішою групою, що отримала громадянство в Чехії та Польщі, повідомляє «Німецька хвиля». Про це свідчать оприлюднені дані Євростату — статистичного відомства ЄС. За підсумками 2010 року населення 27 країн Євросоюзу поповнилося за рахунок іммігрантів 810 тисячами нових громадян. Більшість новоспечених підданих країн ЄС прибули з Африки (29%), Азії (23%), країн Європи, які не є членами ЄС (19%), а також Північної та Південної Америки (загалом 19%).

Рівняння на Кишинів

Рівняння на Кишинів

У питанні створення вільної економічної зони з ЄС Молдова цілком може випередити Україну, зазначає у своєму аналітичному матеріалі «Німецька хвиля». У Брюсселі відбувається черговий раунд перемовин щодо угоди про зону вільної торгівлі між Молдовою та Європейським Союзом. Молдавська влада розраховує, що документ, який планують підписати не пізніше вересня 2013 року, відкриє нові перспективи для розвитку економіки країни. Хоча багато експертів налаштовані песимістично й прогнозують у разі створення ЗВТ спад місцевого виробництва, яке навряд чи витримає конкуренцію з європейським. Зокрема, можуть фактично зникнути такі сільськогосподарські галузі, як овочівництво і виноградарство.

Всі статті рубрики