Зрозумiти звинувачення

20.11.2012

Німецький журналіст і публіцист Франк Шуман видав книгу «Аферистка. Справа Тимошенко», присвячену екс–прем’єру і кримінальним справам щодо неї.

«Я переслідував мету дати об’єктивну картину по справі Тимошенко і по самій Тимошенко. У нас у ЗМІ вона підноситься як носій демократичних цінностей, але, на мою думку, вона такою не є», — цитує письменника «Інтерфакс–Україна».

«Вона є злочинницею. Український суд виніс їй вирок на сiм років ув’язнення за аналогічнi злочини, за якими її партнер Лазаренко (екс–Прем’єр Павло Лазаренко) отримав дев’ять років у США», — вважає Шуман.

«Україна будує демократію, а базис для неї — це правова держава, тобто однакові права для всіх, і однакові закони для всіх. Усі знають, що Тимошенко розпочала на початку 90–х років з відеосалону, а потім раптом через кілька років стала мультимільйонером. Ви вірите, що за такий короткий період можна, чесно працюючи, заробити такий капітал?» — запитав він.

Журналіст розповів, що для написання книги направив звернення до Генпрокуратури з проханням організувати зустріч в Україні. «Після цього в мене була розмова з першим заступником Генпрокурора Ренатом Кузьміним, потім я зустрівся з першим заступником глави пенітенціарної служби Сергієм Сидоренком, після цього я поїхав до Харкова, був у колонії», — зазначив автор. За його словами, після зустрічей і спілкування з представниками прокуратури, держпенітенціарної служби, лікарями, ознайомлення з документами по «газовій» справі, «справi «ЄЕСУ», «справі Щербаня» він став краще представляти, які обвинувачення висувають Тимошенко.