Щоб чужі боялись

20.11.2012
Щоб чужі боялись

Сергій Дерев’янченко з «Астани» (ліворуч) у бою проти Дмитра Митрофанова. Фото з сайту Boxnews.com.ua.

Новоствореній напівпрофесійній команді «Українські отамани» не вдалося «з порога» підтвердити слова президента Федерації боксу України Володимира Продивуса: тільки перемагати. У першій матчевій зустрічі групового турніру Всесвітньої боксерської серії (WSB) підопічні тренера Михайла Мельника програли команді «Астана арланз» із Казахстану з рахунком 2:3.

Глядацькі місця у київському виставковому центрі «АККО інтернешнл» були переповнені, проте активна підтримка вболівальників не допомогла здолати приїжджих «Вовків». До речі, якщо у складі «Отаманів» усі боксери — українці, то за «Астану» в суботу билися двоє казахів, іранець, хорват та українець Сергій Дерев’янченко.

Саме бій двох співвітчизників — Митрофанова й Дерев’янченка — виявився ключовим. Сергієві було що доводити землякам, адже, попри наявність олімпійської ліценції, тренер національної збірної Дмитро Сосновський не взяв його на Олімпіаду до Лондона, а віддав перевагу Євгенові Хитрову. У минулому сезоні WSB Сергій успішно виступав за «Мілан тандерз», переміг, а тепер переїхав з Італії до Казахстану. Як пожартував пан Продивус, «морально Дерев’янченко ще наш, але матеріально належить стороні противника».

Якраз під час цього поєдинку глядачі були абсолютно не згодні з рахунком суддівських записок і після фінального гонгу засвистали рішення арбітрів — 2:1 на користь представника «Арланз».

Наступний бій (чемпіон Європи–2006 Пояцика — Роузбахані) спричинив не менше непорозумінь, але тепер шальки терезів схилилися на бік нашого боксера (при двох нічийних висновках та одному — на користь іранця), хоча Денис і зазнав розсічення. Ситуацію прокоментувала Аліна Шатерникова, віце–президент Ліги професійного боксу України: «За правилами WSB, якщо ж за суддівськими записками у поєдинку виходить нічия, то кожен боковий суддя, як і в професійному боксі, повинен додатково визначити переможця бою. У даному випадку двоє суддів, які нарахували 47:47, віддали перемогу Пояциці. Тож тут усе законно».

Перед заключним, п’я­тим, боєм рахунок був 2:2, проте хорватський легіонер «Астани» Філіп Гргович відчутно перебоксував нашого Ростислава Архипенка. Мінімальна поразка принесла українцям одне очко в турнірну таблицю (тоді як будь–яка перемога дає три очки, поразки 1:4, 0:5 — нуль).

Наступну матчеву зустріч «Отамани» проведуть 23 листопада в Ганновері проти «Німецьких орлів».

 

ТАБЛО

 

Турнір Всесвітньої боксерської серії (WBS). 1–й тур

Група А. Росія — Алжир («Яструби пустелі») — 5:0, Азербайджан («Вогні») — Аргентина («Кондори») — 5:0, Мексика («Воїни») — Польща («Гусари») — 4:1.

Група В. США («Нокаути») — В. Британія («Лев’ячі серця») — 1:4, Італія («Грім») — Німеччина («Орли») — 3:2, Україна («Отамани») — Казахстан («Вовки») — 2:3.

До 54 кг: Іван Ільницький — Мірас Жакупов — 0:3 (45:50, 46:49, 45:50)

До 61 кг: В’ячеслав Кислицин — Ержан Муссафіров — 3:0 (48:46, 48:46, 48:46)

До 73 кг: Дмитро Митрофанов — Сергій Дерев’янченко — 1:2 (49:46, 46:49, 46:49)

До 85 кг: Денис Пояцика — Ехсан Роузбахані — 2:1 (47:47, 46:48, 47:47)

Понад 91 кг: Ростислав Архипенко — Філіп Гргович — 0:3 (46:49, 45:50, 47:48)