Коли вмикається злість

Коли вмикається злість

Напевно, щось не те відбувається в українському футболі, якщо національна збірна, як каже Олександр Заваров, грає товариські матчі наприкінці сезону лише для того, аби цивілізований світ не вважав нас дикунами. Суто по–людськи Олександра Анатолійовича зрозуміти можна — вочевидь він образився, що обіцяне йому місце головного тренера збірної планують віддати іншому. Тож і не розуміє, навіщо в матчі з болгарами награвати зв’язки та схеми його «виробництва», якщо незабаром до збірної прийде новий генерал із зовсім іншим статутом. Дожилися. Із таким підходом до справи виникає логічне запитання, а чи потрібен нам узагалі чемпіонат світу? Хоча шанси потрапити на «мундіаль» ще далеко не втрачені.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ігор Гоцул: Конфлікт з урядом — це шлях у нікуди

Ігор Гоцул: Конфлікт з урядом — це шлях у нікуди

Землетрус, що незадовго до старту лондонської Олімпіади сколихнув легку атлетику України, окреслив контури кризи у відомстві Валерія Борзова. Скарги окремих атлетів національної збірної на незадовільні умови підготовки до головних стартів чотириріччя виглядали цілком обґрунтованими, але дивували своєю невчасністю. Адже заявляти про спартанські умови безпосередньо перед від’їздом до Лондона було, як мінімум, нелогічно. Тодішній перший віце–президент ФЛАУ Валерій Александров у своєму блозі згодом написав: «Що відбувається? Нам зрозуміло. Кому це потрібно? Нам також зрозуміло. Навіщо це потрібно? Нікому не зрозуміло». Власне, так в Україні готувалися до виборів нового президента ФЛАУ. Частина обурених атлетів і тренерів, яких відкрито підтримувала Державна служба молоді та спорту, висунула «на президентство» кандидатуру молодого банкіра, любителя марафонського бігу Андрія Оністрата, який заявив, що готовий зануритися в нову для себе сферу діяльності. Тим часом перевіряльники виявили у ФЛАУ махінацій із коштами на суму понад 1,3 млн. грн. і проти декого зі старого керівництва порушили навіть кримінальні справи.

А президентські перегони завершилися доволі несподівано. За кілька днів до звітно–виборчого конгресу Оністрат зняв свою кандидатуру на користь «третьої сили» — Ігоря Гоцула. Пан Борзов, незадоволений процедурою відкритого голосування, грюкнув дверима, і на звітно–виборчій конференції минулого четверга левова частка делегатів обрала Гоцула — людину з трьома вищими освітами й ступенем магістра за спеціальністю «менеджмент спорту».

Пан Гоцул у Федерації людина не нова, адже упродовж шести років (2003—2008) обіймав посаду генерального секретаря ФЛАУ, тож має чітке уявлення про функціонування ввіреної йому на найближчі чотири роки структури. Новий очільник української «королеви спорту» погодився розповісти «УМ» про свою стратегію та перші кроки на новому посту, запросивши до офісу Федерації, що, як виявилося, квартирує у висотному житловому будинку в спальному районі київського Лівобережжя — на Позняках.

Всі статті рубрики