Труба задом наперед

Труба задом наперед

Минув тиждень, як російський газ почав надходити до України, всупереч усім правилам географії,... із Заходу. Вітчизняна ГТС знову запрацювала у реверсі, транспортуючи закуплений у Німеччині природний газ українським споживачам. Минулими вихідними фахівці підбили перші підсумки експерименту: наша держава отримала 8 млн. кубометрів палива. До кінця року ми маємо отримати 56 млн. кубометрів, а всього контракт передбачає 1,4 млрд. кубів — із можливістю збільшення до 4–5 і навіть 10 млрд. Вартість «німецького» палива становить близько 380—390 доларів за тисячу кубів.

Штурмане, беріть на схід!

Штурмане, беріть на схід!

Минулих вихідних другий iз п’яти регіональних реактивних лайнерів Ан–148, закуплених авіакомпанією «Ангара», злетів та взяв курс на Іркутськ, де базується авіаперевізник.

Сибіряки обрали Ан–148, перш за все, завдяки його здатності працювати в аеропортах зі злітними смугами різної якості, включаючи ґрунтові, засніжені та вкриті галькою. Ця можливість відрізняє літак від багатьох конкурентів. Окрім того, новий Ан сертифікований по IIIA категорії ІКАО. Це значить, що він може заходити на посадку в умовах, коли видимість близька до нуля, що також актуально для погодних умов даного регіону.

Всі статті рубрики