«Недійсна» перемога

09.11.2012

Сьогодні до 15.30 окружна виборча комісія №223 має підписати підсумкові протоколи про результати голосування. Ця столична ОВК є єдиною в країні, яка досі не завершила опрацювання протоколів. Тож Центральна виборча комісія зобов’язала її завершити цю роботу в конкретний термін окремою постановою. Серед іншого, ЦВК визнала, що є «безсилою вплинути на те, що судом зобов’язано комісію здійснити перерахунок голосів».

Нагадаємо, що саме у цьому окрузі триває запекла боротьба за перемогу між «свободівцем» Юрієм Левченком та самовисуванцем, екс–керівником Шевченківського району столиці Віктором Пилипишиним. Учора там продовжували перерахунок бюлетенів, під час якого відбулася нова сутичка, лунали взаємні образи. ВО «Свобода» зробила заяву, що окружком украв у їхнього кандидата майже вісімсот голосів — саме таку кількість зіпсованих бюлетенів за Левченка виявили під час нічного перерахунку на трьох дільницях.

«На бюлетенях, де виборець ставив галочку «за» єдиного кандидата від опозиції Юрія Левченка, були проставлені «додаткові» позначки, причому іншим чорнилом, — йдеться у заяві партії. — Відтак бюлетені з «подвійними» позначками були визнані недійсними. Бюлетені інших кандидатів, залишилися неушкодженими. Щодо кожного факту пошкодження бюлетенів була повідомлена міліція».

Завдяки цьому Пилипишин випередив Левченка на сотню з лишком голосів, хоча за попередніми підрахунками відставав. «От зараз вони зроблять цей перерахунок, встановлять через фальшування бюлетенів, що нібито Пилипишин переміг. Потім Пилипишин подасть до суду на ЦВК, скасує постанову ЦВК про перевибори, і таким чином його оголосять незаконним переможцем», — спрогнозував подальший розвиток подій Юрій Левченко.