ЦИТАТИ ТИЖНЯ

09.11.2012

Володимир Шаповал,
голова Центрвиборчкому
— про можливий розв’язок проблеми з фальсифікацією виборів та підрахунком голосів:

— У якийсь момент була пропозиція скасувати вибори у всіх 225 округах (а не лише в п’яти). Але ж ЦВК займається організацією виборів, а не їх зривом.

(«Українська правда»)

Інна Богословська,
нардеп від Партії регіонів
— про результати голосування в Києві:

— На мій погляд, тут повинні працювати соціальні психологи... Столиця, яка претендує на інтелігентність і демократичність, проголосувала за неофашистську партію. Претензії висувати немає сенсу, але потрібно поставити питання киянам: наскільки вони є думаючими, інтелігентними, читаючими людьми… Я вважаю, що Київ повинен попросити вибачення у всієї країни за своє голосування, як колись попросив вибачення Париж за те, що необдумано віддав голоси правим силам, як німці попросили вибачення у всього світу за нацизм.

(прес–служба ПР)

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр, голова Партії регіонів
— у відповідь на закиди щодо фальсифікації виборів:

— Це були найкраще організовані вибори за історію незалежності. У 95% округів вони відбулись так, що іноземні спостерігачі називали їх зразковими. То які можуть бути претензії до влади? Ніяких! Я це офіційно і категорично заявляю… У нас немає зайвих грошей на всякі абсурдні ідеї (з переголосуванням), і я хотів би, щоб це всі розуміли.

(«Українська правда»)

Микола Томенко,
віце–спікер ВР від БЮТ
— про виправдальні заяви глави уряду:

— Він свідомо намагається зробити з нас країну, з якої всі будуть насміхатися. Я не знаю, хто написав йому текст, але назвати ці ви­бори найчеснішими, найдемократичнішими у світі за все ХХ–ХХІ століття — це зневага для всієї країни. Таке враження, що він з космосу прилетів і не бачив, що відбувалося.

(ТВі)

Арсеній Яценюк,
очільник списку ВО «Батьківщина»
— звертаючись до Віктора Януковича з ВР:

— Він повинен бути гарантом Конституції, а не гарантом фальсифікації. Пане Президенте, ми так зрозуміли, що ви в Україні, тому що до вас додзвонився президент Коморовський. До вас скоро достукається український народ. Зупиніть фальшування, зупиніть нелегітимний виборчий процес і поверніть Україну до європейської виборчої сім’ї, а не туди, куди ви її зараз тягнете.

(стенограма ВР)