Повернення джедаїв

02.11.2012

Шанувальники культової кіноепопеї «Зоряні війни» вже не можуть дочекатися появи наступної, сьомої, серії. Загалом автори надуспішної космічної саги Джордж Лукас і Стівен Спілберг запланували дев’ять епізодів, проте наразі відзнято тільки шість. Але є добра новина: невдовзі розпочнуться зйомки наступної серії. Щоправда, в концепції фільму можуть відбутися певні зміни. Адже компанію «Лукасфільм», яка досі займалася виробництвом «Зоряних воєн», придбала студія «Дісней». Сума угоди — 4,05 мільярда доларів.

За словами очільника компанії «Дісней» Боба Айгера, перший фільм чергової трилогії вийде у 2015 році — через десять років після прем’єри останньої з відзнятих наразі стрічок. При цьому попередній за ліком, шостий епізод «Повернення джедая», вийшов іще 1983 року, адже у 1977–му Лукас починав знімати епопею одразу з четвертого епізоду, і лише у 1999–му повернувся до першої частини.

Після продажу своєї компанії 68–річний режисер відійшов від керівництва й заявив, що «хоче засісти у своєму підвалі й знімати експериментальне кіно». Його місце в раді директорів зайняли Спілберг та Кетлін Кеннеді, яка стане виконавчим продюсером продовження «Зоряних воєн». Лукас залишиться творчим консультантом.