А тепер — музика бароко!

01.11.2012

У перший день листопада відкривається вже традиційне в місті свято — сімнадцятий міжнародний фестиваль музики Йогана–Себастьяна Баха та епохи бароко — відомий сумський «Бах–фест».

Чим відрізнятиметься він від попередніх? Орест Коваль, президент асоціації «Органум», художній керівник та продюсер фестивалю, посміхається: «Власне, все буде, як заведено. Але можемо цього року похвалитися присутністю зірки світового масштабу — віолончеліста Олександра Князева з Москви», — каже він «УМ».

Власне, завдяки фестивалям, які вже багато років організовує «Органум», а по суті — Орест Коваль, сумські любителі класичної музики бачили немало чудових музикантів із багатьох країн. Нині «Бах–фест» пропонує сім концертів, на яких виступлять органісти Марек Топоровськи з Варшави і Тимур Халіулін із Бєлгорода, сопілкарки Анастасія Арбузова і Божена Корчинська зі Львова, акордеоніст із Києва Даниїл Денисов, камерні ансамблі Ars Amarilli зі столиці, Castrum Hung з Ужгорода та київський вокальний ансамбль Vox Animae.

Варто сподіватися, сьогодні зала, як і завжди (що часом дивує іноземних музикантів), буде повною. Тим більше що після виборчих пристрастей хочеться повернутися до емоцій і цінностей вічних — до музики.