Хелловін по-американськи

Хелловін по-американськи

Ураган «Сенді», який наробив чимало лиха на Карибах та Східному узбережжі США, вчора потроху здавав позиції, повільно просуваючись у бік континентальної Канади. За собою «Сенді» тягнула шлейф руйнувань, який президент Барак Обама охарактеризував словами «велике стихійне лихо». На північному сході США загинуло щонайменше 40 людей, з яких 18 — у Нью­Йорку (загалом кількість жертв «Сенді» перевищила 80 осіб), мільйони американців залишилися без електрики і транспортного сполучення, безліч будинків — затоплені або зруйновані. Президент Обама призупинив виборчу кампанію і присвятив увесь свій час боротьбі з наслідками стихії та відвіданню постраждалих районів штату Нью­Джерсі, де стихія завдала найбільшої шкоди. Що, на думку експертів, може додати чинному главі держави балів напередодні президенстьких виборів, які відбудуться у США 6 листопада… Проте і його конкурент Мітт Ромні часу не гає: хоч він теж оголосив про скасування зустрічей із виборцями, але нагоди попіаритися на трагедії не втратив. Усі ЗМІ облетіли фото 65­річного екс­губернатора Массачусетсу, який власноруч тягає коробки з гуманітарною допомогою для постраждалих від урагану.

Переїзний двір

Переїзний двір

Економічну кризу, від якої зараз потерпає Євросоюз, Велика Британія завдяки власній валюті переживає не так важко, як більшість держав єврозони. Проте і в Об’єднаному Королівстві «бюджетникам» потроху доводиться затягувати паски. Не оминула ця доля навіть знаменитий Скотланд­Ярд — поліцію Лондона. Найбільший поліцейський підрозділ у Британії змушений виставити на торги свій дванадцятиповерховий будинок в історичному центрі Лондона — Вестмінстері. Керівництво Скотланд­Ярду сподівається отримати за нього не менше 150 мільйонів фунтів стерлінгів (приблизно 240 млн. доларів). На такий вимушений крок поліцейському управлінню довелося піти у зв’язку із запланованим скороченням витрат цього відомства на понад 500 мільйонів фунтів (до квітня 2015 року бюджет мають урізати з 3,6 до 3,1 мільярда фунтів). Як повідомляє газета «Індепендент», завдяки переїзду в меншу штаб­квартиру на набережній Темзи у Скотланд­Ярді сподіваються щороку економити близько 6,5 мільйона фунтів. Заступник комісара лондонської поліції Крейг Маккей зазначив, що утримувати будівлю в центрі столиці дуже дорого — на експлуатацію приміщень відомство витрачає щороку 11 мільйонів фунтів.

Кредит до «бомжування» доведе

Кредит до «бомжування» доведе

Через економічну кризу, в якій опинилася Португалія, дедалі більше її мешканців втрачають усе, що заощадили впродовж життя. Щодня португальські фіскальні органи накладають арешт на майно 2,8 тисячі громадян, які неспроможні виплачувати кредити. За перші вісім місяців цього року кількість людей, майно яких було конфісковано частково чи повністю, зросла на 35 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом 2011­го, сягнувши 647,5 тисячі осіб. Це при тому, що населення Португалії становить трохи більше 10 мільйонів людей.

Всі статті рубрики