Есдеки прийдуть, порядок наведуть…

Есдеки прийдуть, порядок наведуть…

За підсумками другого туру, який відбувся минулої неділі в мажоритарних округах, литовська опозиція на тлі протестів населення проти урізання соціальних витрат здобула загальну перемогу на парламентських виборах. Лідер опозиційних соціал–демократів Литви Альгірдас Буткявічус, проголосувавши на виборах, заявив, що населення країни надіслало чіткий сигнал щодо бажання змін в економіці й соціальній сфері. Есдеки здобули 38 зі 141 мандата у Сеймі, повідомила ЦВК Литви. Ще після першого туру лідери соціал–демократів домовилися з опозиційною Партією праці (29 мандатів за результатами двох турів) та політичною групою «Порядок і справедливість» (11 мандатів) про створення правлячої коаліції.

Екс–прем’єра посадять?

Екс–прем’єра посадять?

Щирий намір колишнього прем’єр–міністра Італії Сильвіо Берлусконі піти на політичну пенсію залишався актуальним недовго. Буквально через день після того, як скандальний екс–глава уряду оголосив, що більше не балотуватиметься в парламент і поступиться головуванням у своїй партії «Народ свободи» достойному наступникові, йому довелося кардинально змінити своє рішення. А все через вердикт Міланського суду, який засудив його до чотирьох років в’язниці. «Тепер я відчуваю, що просто зобов’язаний залишитися у політичному полі, щоб захистити італійців від несправедливостей судової системи. Із такими суддями Італія перетворюється на нецивілізовану, варварську і непридатну для життя країну, вона перестає спиратися на принципи демократії», — заявив Берлусконі в ефірі телеканалу TG5, який входить до його власної медіа–групи Mediaset.

Незручна правда

Незручна правда

Уперше за тривалий час «найгарячішою» темою у грецьких ЗМІ стала не криза: преса жваво обговорює арешт колеги, редактора тижневика «Хот док» Костаса Вазеваніса. Його затримали за публікацію списку імен понад двох тисяч заможних греків, які ухилялися від сплати податків і переказували «брудні» гроші до швейцарського банку HSBC. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, правоохоронці звинуватили Вазеваніса в оприлюдненні приватної інформації, попри те, що ця публікація викликала велетенський резонанс у грецькому суспільстві. При цьому грецькі правоохоронці не підтверджують, але і не спростовують автентичність списку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики