Життя, вигідне обраним

Життя, вигідне обраним

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рядові громадяни сприймають і оцінюють стан вітчизняної економіки за ринковими, базарними реаліями. За тим, що вони бачать на базарах, у магазинах, у повсякденному житті: ціни, тарифи, зарплата, робота, хабарництво. Та їхні прості практичні висновки збігаються з висновками вчених, озброєних економічними теоріями, макро– і мікропоказниками, невідомо лише, чи прислухається до порад учених влада.

Ціни на ринках і в маркетах б’ють по рядових споживачах через їх невідповідність зарплатам: доходів ледь вистачає на прожиття. Економісти визначили частку витрат на харчування у доходах: Великобританія — 8,5%, Німеччина — 9,8%, Греція — 16%, Польща — 18%, Росія — 29%, Україна — 50%. Відчуття не обманюють: ми на останньому місці в Європі; якщо на Заході їдять, щоби жити, то у нас працюють, щоб їсти.

Вимушений пасажир

Вимушений пасажир

Позавчора московський аеропорт «Внуково» традиційно приймав і відправляв цілу низку рейсів, які зв’язують білокам’яну з Києвом. У тому числі й «борт», інформацію про який не оприлюднюють на центральному табло — адже ним прибув віп–пасажир Віктор Янукович. Якби наш гарант, укотре ступивши на російську землю, проходив звичайний прикордонний контроль, то на традиційне запитання міграційного офіцера про мету візиту відповісти йому було би непросто. Принаймні відповісти чесно.

Всі статті рубрики