НОВИНИ ПЛЮС

19.10.2012

Співпраця «Батьківщини» й «УДАРу»

Партія «УДАР» та Об’єднана опозиція «Батьківщина» координують свої дії для захисту результатів виборів до Верховної Ради 28 жовтня. Про це сказав лідер «УДАРу» Віталій Кличко вчора на прес–конференції в Харкові.

При цьому Кличко відповів відмовою на пропозицію голови ради ОО «Батьківщина» Арсенія Яценюка підписати ще до виборів угоду про створення демократичної коаліції в новому парламенті. Лідер «УДАРу» пропонує зробити це «одразу після виборів» і не ділити портфелі завчасно: «Спочатку вибори — потім коаліція. Це європейська традиція».

У відповідь «Батьківщина» видала заяву, в якій називає відмову Кличка утворити коаліцію вже зараз «кроком, який грає на користь Партії регіонів».

Тим часом Віталій Кличко запевнив, що «УДАР» у новій Верховній Раді не вступатиме в альянси з Партією регіонів і КПУ.

Справа Тимошенко в Євросуді

Європейський суд узявся за скаргу Юлії Тимошенко на порушення її права на справедливий суд. Про це журналістам учора повідомив адвокат ЮВТ, народний депутат Сергій Власенко. «15 жовтня Європейський суд з прав людини відкрив провадження за ст. 6 та ст. 18. Це базова велика скарга», — сказав Власенко. У скарзі йдеться про порушення низки статей Європейської конвенції про захист прав людини, зокрема права на справедливий судовий розгляд. Власенко припустив, що скарга може слухатися не у відкритому режимі, а в режимі письмового провадження, і, з юридичної точки зору, справа є дуже простою.