РЕАКЦІЯ

18.10.2012

Голова Конфедерації вільних профспілок України, народний депутат від БЮТ Михайло Волинець надіслав в «УМ» листа, відгукуючись на наш матеріал «Злита» профспілка» (№143 від 27 вересня).

Нагадаємо, у статті йшлося про створення єдиного представницького профспілкового органу, долучення до цієї структури профспілки опозиціонера Волинця та припущення, що це (створення органу) «більше допоможе владі, ніж найманим працівникам». Михайло Волинець називає цей висновок «досить поспішним і нічим не аргументованим». «А по–друге, КВПУ є однією з тих профспілкових структур, діяльність яких визнано репрезентативною. Тому було б зовсім дивно, якби ми добровільно самоусунулися від ведення переговорів щодо підписання Генеральної угоди, координації роботи у Фонді соціального страхування, участі у міжнародних заходах тощо», — пише народний депутат. Припущення про його перехід на бік влади Волинець — аж 85–й номер списку «Батьківщини» — спростовує повідомленням про те, що він агітує за опозицію в передвиборчому турі на Донеччині.

Також Волинець зазначає, що виїжджати на ПМЖ до США не збирається, як і не має нерухомості за кордоном. «Син мій у Штатах не проживає. Там він мешкав з 2004 по 2005 рік — після викрадення уряд США надав йому притулок, до речі, як і ще дев’ять європейських країн готові були тоді надати моїй родині прихисток. Історія ця досить відома», — зазначив у відкритому листі пан Волинець.