Більше не ОК?

Більше не ОК?

Лондон та Единбург уклали історичний договір про референдум щодо незалежності Шотландії. «Единбурзька угода», яку підписали прем’єр–міністр Великої Британії Девід Камерон та перший міністр Шотландії Алекс Салмонд, передбачає проведення референдуму серед мешканців Шотландії восени 2014 року. На референдум буде винесено лише одне питання: «Чи бажаєте ви незалежності Шотландії від Великої Британії?» Як повідомляє Бі–Бі–Сі, Камерон і Салмонд пообіцяли поважати результати волевиявлення незалежно від того, якими вони будуть.

Циганська підніжка для Сербії

Циганська підніжка для Сербії

Німеччина, Бельгія, Франція, Австрія, Голландія та Люксембург звернулися до Єврокомісії з проханням відновити нещодавно скасований візовий режим для деяких балканських держав. У «старих» країнах ЄС побоюються напливу іммігрантів з Південної Європи, передусім Сербії й Македонії. Німецьке МВС наголошує, що в липні притулку в ФРН попросили півтисячі громадян Сербії, а у вересні — вже 1400. Схожа ситуація і з громадянами Македонії.

Імперія назавжди

Імперія назавжди

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

16 жовтня 1907 року в селі Борисівка на Запоріжжі народився майбутній радянський генерал, а згодом відомий правозахисник Петро Григоренко. Після ХХ з’їзду КПРС він критично переглянув сформовану в СРСР політичну систему і 7 вересня 1961 р. у рамках обговорення проекту Програми КПРС виступив на партконференції Ленінського району Москви із закликом «підсилити демократизацію виборів і широку змінюваність, відповідальність перед виборцями». Після виступу був усунутий від викладання у Військовій академії і переведений на Далекий Схід.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики