НОВИНИ ПЛЮС

16.10.2012

Виборчі екзит–поли

У день виборів буде проведено щонайменше чотири екзит–поли. Під час засідання «круглого столу» «Соціологія на парламентських виборах» директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна повідомила, що «Демініціативи» спільно з КМІС та Центром Разумкова проведуть «Національний екзит–пол–2012». За словами президента соціологічної компанії Research&Branding Group Євгена Копатька та директора соціологічної групи «Рейтинг» Олексія Антиповича, вони також проводитимуть свої екзит–поли. Окрім того, про плани провести опитування на виході з дільниць у день голосування іще раніше оголошувала «Савік Шустер студія». Водночас учасники «круглого столу» припустили, що екзит–полів може бути й більше.

Герман у відпустці

Передвиборчий прес–центр Партії регіонів, який очолила радник Президента й кандидат у депутати за списком ПР Ганна Герман, почав свою роботу. На цей час Герман узяла відпустку в адміністрації Президента. За її словами, «з урахуванням економічної кризи» у прес–центрі працюватиме «мінімальна кількість людей за мінімальну винагороду», але для журналістів буде створено всі необхідні умови. Як і на попередніх виборах, прес–центр ПР розміщуватиметься в готелі «Інтерконтиненталь». Бо, за словами Герман, «це дуже фартове місце, ми тут виграємо, ми тут будемо пробувати виграти й нинішні парламентські вибори».

Посли ЄС — про санкції щодо України

Посол Франції в Україні Ален Ремі вважає, що навіть якщо міжнародні спостерігачі дадуть негативну оцінку виборам до Верховної Ради, Європейський Союз не застосує санкції щодо України. «Якщо вибори будуть оцінені негативно... будуть спроби щось зробити для того, аби виправити ситуацію. Говорити про санкції рано. Ми повинні супроводжувати Україну на шляху до демократії, а не карати її», — наголосив посол у ході «круглого столу» «Головні виклики євроінтеграції України напередодні парламентських виборів». Водночас посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль висловив думку, що в разі негативної оцінки виборів міжнародними спостерігачами підписання угоди про асоціацію між ЄС і Україною буде відкладено, повідомляють «Українські новини».