НОВИНИ ПЛЮС

12.10.2012

Рік вироку Тимошенко у «газовій» справі

В «Об’єднаній опозиції «Батьківщина» заявляють, що Юлія Тимошенко і досі залишається лідером опозиції — попри те, що вчора минув рік із моменту винесення їй вироку в «газовій» справі. В опозиції зазначають, що «українські демократичні політики, більшість наших громадян розцінили цей замовний вирок несправедливого і залежного суду як спробу помсти бандитсько–кримінальної влади своєму політичному опоненту. З такими оцінками погодилися і представники міжнародної світової спільноти, зокрема, ПАРЄ, ОБСЄ, ЄС, які заявили про вибіркове застосування правосуддя проти опозиції і визнали цей вирок політично вмотивованим...»

Євроспостерігачі фіксують порушення

Спостерігачі місії ENEMO констатують збільшення фактів зловживання адміністративним ресурсом у ході передвиборчої кампанії в Україні. Про це заявив координатор довгострокових спостерігачів місії Ельмір Цамич на вчорашній прес–конференції в Києві. «За інформацією наших спостерігачів, місцева влада в певних випадках намагається обмежити політичну діяльність кандидатів, які балотуються. І в цьому випадку також посилюється політична боротьба на рівні різних партій, які беруть участь у виборах. Крім того, є велике використання адміністративного ресурсу для досягнення своїх результатів, а також політичний підкуп», — цитує Цамича «Інтерфакс–Україна».

Лайно як засіб політичної боротьби

Черговий курйоз у ході виборів: учора вранці перед виборчим штабом кандидата в народні депутати Павла Жебрівського (63–й Бердичівський округ) одинадцятеро осіб із закритими обличчями вивалили купу лайна, ввіткнувши у гній кілька мітел. Кандидат у депутати, лідер «Української платформи «Собор» розцінює цей факт як вияв істерики політичних опонентів: «Моїм конкурентам не позаздриш — у них, крім лайна, нема жодних аргументів».