Феноменальне дослідження про наукові школи

11.10.2012

Нагадаємо, у першій книзі зібрано біографічні дані понад 170 науковців, які творять історію суспільства і держави. Вона отримала широкий резонанс і довела, що в Україні є велике наукове минуле і велике майбутнє. Докладно про це видання «УМ» писала в матеріалі «Слово про титанів науки» 27 квітня 2011 року.

«Ми обіцяли, що не зупинимось на досягнутому, — каже директор «Видавництва Логос Україна» Ярослав Білейчук. — І свого слово дотримали. Книга «Науковці України — еліта держави» знайомить читачів не лише з біографіями вчених та їхніми здобутками. Ми зробили наголос на висвітленні всесвітньо відомих наукових шкіл — феномену української науки».

У межах одного видання гідно презентовано величезний пласт галузі, без якої в цивілізованій державі рухатися далі неможливо. Завдяки масштабності й панорамності показу книгу можна порівняти з науковою мапою України. Безперечно, в цьому — заслуга фахівців, які працювали над виданням. Книга вирізняється чудовою поліграфією, дизайном, науково–популярним викладом. Біографії вчених вражають індивідуальним підходом та оригінальним оформленням.

«Видавництво Логос Україна» здійснило прорив у видавничому просторі, вперше в Україні зібравши на своїх сторінках надбання українських наукових шкіл. Досліджено історію становлення, функціонування, винаходи та здобутки. Особливу увагу приділено інноваційній діяльності українських наукових шкіл у галузі природознавства і техніки. До слова, на сайтах інших видавництв після виходу книги «Науковці України — еліта держави» вже теж почали з’являтися розповіді про наукові школи.

«Це дуже добре. Ми раді з того, що виконали функцію пробудження, довівши, що наука затребувана і займатися нею — престижно, — вважає Ярослав Білейчук. — Надалі ми прагнемо також бути інформаційною платформою сучасної української науки. Адже фахівці цієї галузі мають контактувати, співпрацювати. Тому знову, як і минулого разу, зупинятися на досягнутому не збираємося. Наразі розпочинаємо роботу над третім томом серії «Науковці України — еліта держави», який присвячено нашим науковцям з України, що працювали і нині працюють за кордоном, а також підприємствам, що на основі наукових інновацій і впроваджень здійснюють свою діяльність. Нам є ким пишатися. Плануємо видати книгу українською і англійською мовами».

Серія книг «Видавництва Логос Україна» дарує надію на пожвавлення інтересу до вчених, які творять історію та імідж нашої країни, сподівання на кардинальну зміну ставлення до науки у суспільстві.