Імперія зла

Імперія зла

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

9 жовтня 1944 року нарком внутрішніх справ СРСР Л. Берія та нарком державної безпеки СРСР В. Меркулов підписали спільний наказ «Про заходи боротьби з оунівським підпіллям та ліквідацію збройних банд ОУН у західних областях УРСР». Відтак українців, які опиралися примусовій совєтизації, було проголошено бандитами. Ліквідацію підпілля було доручено військам НКВС. Головна увага зверталася на виявлення мереж зв’язку, конспіративних квартир, впровадження агентури, виявлення складів зброї, харчів і друкарської техніки. Рекомендувалося посилити репресивні заходи щодо родин підпільників з одночасним вербуванням агентури серед місцевого населення. За оприлюдненими згодом даними НКВС УРСР, лише в 1944—1945 рр. було проведено 39 778 чекістсько–військових операцій у західних областях України, вбито 103 313, захоплено в полон 110 785, заарештовано 14 329 повстанців. У віддалені райони СРСР було вивезено в 1944 р. 4744 родини (13 320 осіб), а в 1945 р. — 7393 родини (17 497 осіб), пов’язаних із підпіллям.

Ангельське очікування

Ангельське очікування

Канцлер ФРН Ангела Меркель учора побувала в Афінах з офіційним візитом — першим після 2007 року і, відповідно, після початку в Греції фінансово–економічної кризи. Це була передусім «інспекційна» поїздка — для перевірки діяльності нового грецького уряду. Кризовій країні залишається дев’ять днів, аби виконати всі зобов’язання зі скорочення бюджетного дефіциту. Такий термін встановили міжнародні позичальники під час зустрічі в Люксембурзі. У березні «Трійка ­кредиторів» (Євросоюз, Міжнародний валютний фонд і Європейський центробанк) висунула майже 90 пунктів умов, які країна має виконати, аби отримати гроші.

Плюс електрифікація всієї людини

Плюс електрифікація всієї людини

Відомий американський ілюзіоніст Девід Блейн, який уже не раз шокував публіку своїми смертельно небезпечними «фокусами», успішно провів черговий експеримент над собою. Якщо раніше фахівець із «вуличної магії» «заморожував» себе у брилі льоду, був заживо похований на тривалий час у пластиковому контейнері, 35 годин стояв на верхівці 22–метрової колони, то тепер фокусник кинув виклик електричному струму. Упродовж 72 годин Девід витримував напругу... в 1 мільйон вольт. По завершенні експерименту відчайдух потрапив до лікарні, але, швидше, із профілактичною метою — для ретельного обстеження й відпочинку після напруженого шоу.

Вивчай, не руйнуючи

Вивчай, не руйнуючи

У Шведській королівській академії наук учора оголосили імена чергових лауреатів Нобелівської премії 2012 року — цього разу з фізики. Ними стали двоє 68–річних ровесників: професор Французького коледжу та Вищої школи в Парижі Серж Арош і керівник дослідницької групи американського Національного інституту стандартів і технології, викладач Університету штату Колорадо Девід Дж. Вайнленд. В обґрунтуванні обрання лауреатів зазначається, що їх вирізнили «за передові відкриття експериментальних методів, які уможливили заміри та маніпуляції з індивідуальними квантовими системами».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сепаратисти–«бандерівці» під боком у Москви

Сепаратисти–«бандерівці» під боком у Москви

Мешканці околиць підмосковного Домодєдово збираються утворити анклав у складі Євросоюзу — з червоно–чорним прапором із тризубом, європейською валютою і владою, незалежною від ворожого оточення, яке називають не інакше, ніж Ордою. Ця новина, яку розтиражували спершу міжнародні, а потім і деякі російські ЗМІ, викликала в українському інтернеті жваве обговорення — вистачає й звинувачень у «провокаціях», і слів підтримки. Про що йдеться насправді, «УМ» намагалася з’ясувати безпосередньо в ініціаторів створення Руської демократичної республіки під боком Москви.

Всі статті рубрики