Годинник, гроші, два стволи

03.10.2012

У місті Нашуа, що в американському штаті Нью–Гемпшир, відбувся незвичайний аукціон. Продавали зброю та речі, які колись належали легендарним злочинцям. Найціннішими виявилися «стволи» знаменитих Бонні і Клайда.

За повідомленням агенції «Ассошіейтед пресс», короткоствольний револьвер калібру 9,6 мм, що належав Бонні Паркер, пішов з молотка за 264 тисячі доларів. А за кольт Клайда Берроу калібру 11,4 мм заплатили 240 тисяч. Саме ці револьвери Бонні і Клайд використовували під час своєї останньої перестрілки з поліцейськими в 1934 році, коли обох гангстерів нарешті знищили.

Бонні Паркер і Клайд Берроу, відомі за багатьма фільмами та книжками, були організаторами бандитського угруповання, яке в часи Великої депресії у США чинило нальоти на банки, магазини, бензоколонки. Поліцейським та рейнджерам довго не вдавалося затримати парочку закоханих злодіїв–убивць, поки в травні 1934 року Паркер і Берроу не потрапили в засідку у штаті Луїзіана. Їхній «Форд» прошило 167 куль, із них понад півсотні влучили в бандитів. Бонні було 23 роки, Клайду — 25.

Обидва револьвери, які використовували «романтичні гангстери» у фатальній перестрілці, придбав один і той самий анонімний покупець.

Цікаво, що минулого року на аукціоні в Канзасі продавали іншу зброю, що колись належала Паркер і Берроу, причому значно серйознішу — пістолет–кулемет Томсона й дробовик. Злочинці покинули їх у будинку в штаті Міссурі, коли рятувалися від облави. Однак ті «стволи» пішли з молотка лише за 130 та 80 тис. дол. відповідно.

Крім того, на нинішньому аукціоні за 36 тисяч продали наручний годинник Клайда. А курс срібного долара, знайденого в його кишені після смерті, доріс нині до 32 тисяч!

Також у Нашуа торгували речами Аль Капоне, Джона Діллінджера та ін.