ХРОНІКА

03.10.2012

Футбол

Олег Блохін приніс у «Динамо» залізну дисципліну. Про це напередодні матчу ЛЧ із загребським «Динамо» заявив півзахисник Огнен Вукоєвич. «Блохін підсилив нашу підготовку, і ми очікуємо, що матч проти Загреба стане для нас поворотним моментом до глобальних поліпшень. Зокрема і в Лізі чемпіонів: хоча ми і програли перший поєдинок групового турніру, я впевнений, що ми можемо вийти з групи», — цитує хорватського легіонера сайт Dynamo.kiev.ua.

Букмекери провідної європейської контори Bwin приймають ставки на перемогу київського клубу з коефіцієнтом 1,40, нічию — 4,33, на перемогу хорватів — 8,00, тобто виграш гостей буде величезною сенсацією.

* * *

Іспанія. Останній матч 6–го туру. «Хетафе» — «Мальорка» — 1:0 (Д. Кастро, 49; вилучення: Х. Наварро, 11 («М»)).

* * *

Англія. Матч 6–го туру. «Куїнз Парк рейнджерз» — «Вест Хем» — 1:2.

* * *

Росія. Матчі 10–го туру. «Крилья совєтов» — «Краснодар» — 2:2, «Мордовія» — «Аланія» — 1:1.

* * *

Юнацька збірна України серед гравців віком до 19 років достроково вийшла в еліт–раунд відбіркового турніру чемпіонату Європи 2013 року. Впевнено перегравши збірну Фарерських островів (6:0) та господарів «пульки», команду Естонії (2:0), підопічні Юрія Мороза гарантовано потрапили до наступної стадії змагань. В останньому матчі молоді українці зіграють з Англією, яка також має шість очок. Із групи виходять дві команди.

Гандбол

Минулої неділі працівники французьких правоохоронних органів у рамках розслідування справи про договірні матчі в національній гандбольній першості затримали відразу 16 осіб, у тому числі знаменитих братів Карабатичів. Арешти відбулися відразу після матчу «Монпельє» — «Парі Сен–Жермен» у Парижі. Затримані перебувають під слідством.

Нікола Карабатич — гравець «Монпельє», капітан збірної Франції, один із найвідоміших гандболістів світу, олімпійський чемпіон–2012. Адвокат Карабатича Ерік Дюпон–Моретті визнав, що Нікола та його брат Лука справді грали на тоталізаторі, хоча професійним спортсменам це заборонено. Водночас адвокат каже: «Це правопорушення спортивне, а не кримінальне. Щоб цією справою зайнялися правоохоронні органи, потрібно мати факт договірного матчу. В іншому випадку для кримінального переслідування тут нічого немає». Тим часом Ніколу й Луку Карабатичів підозрюють саме у навмисному «зливі» матчу минулого сезону та у ставках на цю гру в букмекерських конторах.