«Тарілка» на зміну «совку»

«Тарілка» на зміну «совку»

Учора, 1 жовтня, в Грузії відбулися парламентські вибори. Ще не оголошено офіційні результати волевиявлення, відтак невідомі прізвища півтори сотні майбутніх народних обранців. Але одне відомо напевне: новий склад парламенту Грузії збереться на своє перше засідання не в старій будівлі у Тбілісі, що на проспекті Руставелі, а в новій, зведеній у другому за значенням місті Грузії — Кутаїсі. Наприкінці літа журналісту «УМ» пощастило побувати в майже пустій будівлі старого парламенту (ще до демонтажу його залів та комітетських офісів), під час візиту до Грузії у складі делегації Української все­світньої координаційної ради. Згодом гості з України оглянули і скляну напівкулю будівлі нового парламенту в Кутаїсі, яку грузини за її форму вже прозвали летючою тарілкою. Нове йде на зміну старому. Утім за холодними стінами «совкового» парламенту, побудованого ще за часів Сталіна, у цей час збирання речей відбувалися маленькі людські трагедії. Адже не всі клерки з чисельного парламентського апарату зможуть працювати за прозорим склом часів Саакашвілі: від обжитого Тбілісі до нового місця роботи — 220 кілометрів.

День інтернаціонального гніву

День інтернаціонального гніву

Минулими вихідними європейськими столицями знову прокотилася хвиля бурхливих протестів проти урядової політики заощаджень. Цього разу на вулиці вийшли мешканці не лише «проблемних» Мадрида і Лісабона, а й Парижа, хоча у Франції економічна ситуація поки що стабільна.

На прю із «залізною фрау»

На прю із «залізною фрау»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З’їзд опозиційної Соціал–демократичної партії Німеччини вчора висунув кандидатом у канцлери на парламентських виборах, що відбудуться восени 2013 року, екс–міністра фінансів Пеера Штайнбрюка. Як повідомляє «Німецька хвиля», його однопартієць Франк–Вальтер Штайнмаєр, якому на виборах 2009–го року не вдалося перемогти лідерку ХДС/ХСС Ангелу Меркель, ще кілька тижнів тому поінформував голову СДПН Зігмара Габріеля, що цього разу не виставлятиме свою кандидатуру.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики