«Наша Україна» пройде до парламенту,

02.10.2012

Згідно із соціологічним дослідженням, яке проводив Український фонд «Громадська думка», кількість прихильників «Нашої України» на Захiднiй Українi за останній час зросла на 3%. Соціологічне дослідження проводилося серед мешканців Волинської, Львівської, Івано–Франківської, Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької та Закарпатської областей. Із 10 по 25 вересня було опитано 1800 респондентів віком від 18 років і старших.

Лідирують в опитуванні, як і раніше, ВО «Батьківщина» — 34%, «УДАР Віталія Кличка» з 15,4% рейтингу та ВО «Свобода» — 14,2%. За місяць до виборів 13% населення досі не визначилися зі своїми вподобаннями.

«Відбулося об’єднання «Нашої України», УНП і КУНу, — пояснює тенденцію зростання рейтингу «НУ» Володимир Цибулько, політичний експерт. — УНП та «Наша Україна» мають найбільшу розбудовану партійну структуру. А партійна інфраструктура — це політичний капітал. І це дає свій результат. Якщо така структура — якісна, то вона обов’язково позначиться на результатах рейтингів. А по–друге, люди мали дещо завищені очікування до Кличка і до «Свободи». Від них сподівалися якогось суперподвигу, але зневірилися у їхній щирості. Люди починають дивитися не на очікування, а на ту точну практику і той точний досвід, який повториться. А «Наша Україна» стоїть на чітких позиціях українізації».

Окрім того, Володимир Подгорнов, президент Українського фонду «Громадська думка», додав, що електоральний запас «Нашої України» ґрунтується на довірі виборця до Віктора Ющенка. А вона, за дослідженнями, становить більше 8%: «Якщо «Наша Україна» зможе скористатися з цього, вистачить грошей, натхнення, кадрів і вміння пропагувати свої ідеї, то зможе подолати 5–відсотковий бар’єр для потрапляння до парламенту». Також для успіху, кажуть експерти, треба залучити Східну і Центральну Україну, голоси «непрохідних» партій та відстояти голоси на виборчих дільницях.