«Знімайся, бо нам доведеться діяти»

02.10.2012

Черкаські УБОЗівці затримали чоловіка, який погрожував фізичною розправою лідерові обласної опозиції Леоніду Даценку, що є кандидатом у народні депутати по мажоритарному округу №197. І не тільки йому, а і його дітям.

Невідомий зловмисник призначив зустріч головному черкаському опозиціонеру в одному з черкаських кафе. Він назвав себе «посланцем від високопоставлених людей у Києві» й повідомив, що вже півтора місяця за черкаськими опозиціонерами стежать, знають про них та їхні родини все, мають купу компромату. При цьому «посланець» порадив Даценкові зняти свою кандидатуру, бо «таке життя сьогодні, що можна й додому не дійти». А на різку відповідь опозиціонера зазначив: iз відповіддю можна подумати, бо якщо сам не боїшся смерті, то в тебе є діти, і «нам доведеться діяти».

Під час цієї розмови невідомий говорив і про виплату компенсації. Зійшлися на тому, що наступного дня разом поїдуть до ЦВК писати заяву.

Уранці Даценко записав телефонний дзвінок «посланця» і повідомив УБОЗу. Так що шантажиста — а ним виявився київський безробітний — оперативники взяли через півгодини й передали матеріали справи до прокуратури.

Тим часом Леонід Даценко виступив із заявою у прямому ефірі обласної державної телерадіокомпанії «Рось», заявивши, що влада на виборах продовжує реалізовувати сценарій «ЗЗеК — залякати, заборонити та купити. Тепер до цього плану додалося ще одне «З» — знищити».

Місцевий лідер «Батьківщини» звернувся до Президента Віктора Януковича, голови облдержадміністрації Сергія Тулуба і представників Партії регіонів та закликав їх зупинитися, бо «жодна посада чи владне крісло не варті людської крові». Сам Даценко наголошує, що не зійде «зі шляху боротьби за справедливу демократичну Україну».