Нудний телевізор

Нудний телевізор

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Із початком осені на українському телебаченні традиційно починається новий телевізійний сезон. І якщо винести за дужки виборчу кампанію й, відповідно, політичну складову щоденних ефірів, для перегляду нам пропонують не так уже багато нових видовищ. Тобто нові назви в рекламних анонсах ми чуємо. Але нічого нового побачити не зможемо. Здається, основні телеканали, збільшивши частку продуктів власного виробництва, все одно лишилися там, звідки почали нарощувати рейтингові м’язи. Попри, скажемо так, середні показники практично всіх шоу, де герої грають та щось виграють, вони повертаються з сезону в сезон.

Iгор Куляс: Усі новини великих каналів є маніпулятивними

Iгор Куляс: Усі новини великих каналів є маніпулятивними

Щомісяця експерти фіксують десятки випадків поширення через ефіри новиннєвих випусків великих телеканалів маніпулятивної інформації. Утiм минулого тижня «Інтер», ICTV, Новий канал, СТБ, «Україна» та представники громадських організацій підписали меморандум «Відкриті новини заради чесних виборів». Цього тижня приєдналися «5 канал» та державний Перший Національний.

«Відкриті новини заради чесних виборів» — це публічна згода мовників на те, щоб громадські організації проводили незалежний моніторинг їхніх новин на предмет дотримання журналістських стандартів. Один із принципів меморандуму — висвітлення діяльності суб’єктів виборчого процесу, політичних партій і кандидатів, з урахуванням рівня їх підтримки громадянами України відповідно до результатів незалежних соціологічних досліджень. До зауважень медіа­експертів телевізійники пообіцяли прислухатися і враховувати їх у своїй роботі. Чи справді меморандум може змінити новини телеканалів і чи здатні телевізійники чинити опір? З цими запитаннями ми звернулися до медіа­експерта Iгоря Куляса.

Всі статті рубрики