Вони люблять пророка

Вони люблять пророка

Акції протесту проти скандального антиісламського фільму «Невинність мусульман» сягнули й українських теренів. У мітингу, який відбувся вчора перед Будинком культури профспілок у Сімферополі, взяли участь близько семисот дорослих і дітей, хоча напередодні організатори анонсували п’ять тисяч учасників. Ініціювала акцію непідконтрольна Духовному управліннню мусульман Криму (ДУМК) радикальна громада «Давет» («Запрошення»). До «даветівців» також долучились як місцеві, так і приїжджі з інших регіонів прибічники забороненої в багатьох­­ країнах світу ісламської партії «Хізб–­ут–Тахрір» (у Сімферополі налічується близько тисячі її активістів).

Битва карикатуристів

Битва карикатуристів

Іспанський сатиричний журнал El Jueves вирішив підтримати колег із французького видання Charlie Hebdo і також опублікував на обкладинці карикатуру на пророка Мохаммеда. На малюнку зображено процедуру упізнання злочинця у поліції з підписом: «Але... хіба хтось знає, як виглядає Мохаммед?».

Судани поділили нафту

Судани поділили нафту

Судан та Південний Судан нарешті досягли згоди щодо суперечливих прикордонних територій, на яких досі фактично тривала війна. Учора, після чотириденних переговорів у столиці Ефіопії Аддіс–Абебі, президенти двох держав мали підписати протокол про співпрацю, до якого входить домовленість щодо демілітиризації прикордонних територій шляхом створення буферної зони, а також угода про видобуток нафти. Відтак Південь зможе відновити експорт своєї нафти через Північ.

Перше Різдво без Містера

Перше Різдво без Містера

У вівторок увечері у своєму будинку в містечку Бренсон, штат Міссурі, на 85–му році життя помер співак Енді Вільямс. Рік тому лікарі виявили у нього рак сечового міхура. Пішов iз життя чоловік, чий голос президент Рональд Рейган називав «національним надбанням» Сполучених Штатів Америки. За свою кар’єру Вільямс записав 18 золотих і три платинових альбоми. А його різдвяні пісні (аж вісім альбомів!) і досі користуються великою популярністю як чудовий подарунок під ялинку, тож недарма Вільямс мав прізвисько Містер Різдво. Це в його виконанні з усіх радіоприймачів Америки на зимові свята вже багато років лунає пісня «Хай падає сніг!» (Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!).

Всі статті рубрики