Бунт пiд айсбергом

20.09.2012
Бунт пiд айсбергом

Пiд час віче; виступає Ігор Рижков.

Як «УМ» уже повiдомляла, у Дніпропетровську відбулася неординарна подія. Організатори назвали її Народним віче «Суд — під суд!». Головна думка, яка звучала з вуст присутніх, — судова система, а з тим і правоохоронна, в Україні як такі перестали існувати. Це яскраво засвідчили найрезонанснiшi судові процеси, в яких фiгурують вiдомi опозицiйнi дiячi. «Цинічна політична розправа з відомими всьому світові політиками є вершиною айсберга беззаконня, сваволі, демонстрацією того, що в Україні міліція, прокуратура, суди — це єдиний згуртований ланцюг, діяльність якого спрямована проти власного народу», — наголошується у прийнятій резолюції зібрання.

Характерною особливістю віче стало те, що присутні тримали у руках сторінки «України молодої» з численними публікаціями на цю тему, які стосуються конкретних людських доль. Це — Ігор Рижков, свого часу засуджений до розстрілу за злочини, за які вже покарано павлоградсько–пологівського маніяка Сергія Ткача, колишній голова Петриківської райдержадміністрації, без жодного доказу його провини на 15 місяців запроторений до слідчого ізолятора. Але жоден із винуватців нечуваної сваволі щодо цих людей, які послідовно тримає під своїм контролем «Україна молода», дотепер до належної відповідальності не притягнутий. Тепер же про свій контроль заявляє і дніпропетровська громадськість, яка з конкретними питаннями намагатиметься достукатися до очільниці прокуратури Дніпропетровської області Наталі Марчук.

Також на віче було висвітлено і долі Андрія Калитки, Олександра Козлова та Максима Орлова, засуджених відповідно до 12, 8 років позбавлення волі та довічного ув’язнення, що також було висвітлено на сторінках «України молодої». Як наголошували виступаючі, навіть не треба бути юристом, щоб зрозуміти, що переконливих доказів провини цих молодих людей слідством та прокуратурою так і не здобуто, а тому їхні кримінальні справи мають бути обов’язково переглянуті.