НОВИНИ ПЛЮС

20.09.2012

Кадри

Голова Верховного Суду Петро Пилипчук написав заяву про відставку у зв’язку з досягненням пенсійного віку. Вища рада юстиції розгляне заяву 25 вересня.

Шанс «Нашої України»

Соціологічна компанія DEFgroup зафіксувала підтримку партії «Наша Україна» на виборах до Верховної Ради на рівні 3,6% від тих, хто готовий взяти участь у голосуванні, і 3% серед усіх опитаних. Такі дані оприлюднила агенція «Інтерфакс–Україна», пославшись на результати опитування 5—15 вересня серед 2200 респондентів, що презентують населення старше 18 років (похибка — 2,5%). Серед лідерів кампанії — Партія регіонів — 23,2% (27,5% — серед тих, хто точно голосуватиме), «Батьківщина» — 16,5% (21,5%), «УДАР» — 10,5% (12,0%), КПУ — 8,3% (10,2%), «Свобода» — 4,2% (5,1%), «Україна — Вперед!» — 3,6% (4,3%).

Вибори–2012

На Одещині представники Партії регіонів погрожують пенсіонерам, що відеокамери на дільницях простежать, за кого саме вони голосують. Про це повідомив кандидат у депутати від «УП «Собор» по 137–му округу Ігор Мадон. За його словами, старші люди вже панічно бояться проведеного «регіонами» через ВР відеоспостереження на виборчих дільницях, бо голови сільських рад, які підтримують партію влади, заявляють: якщо вони зроблять «неправильний» вибір, то їм не дадуть зерно абощо.

Заяви

Президент Віктор Янукович обіцяє, що парламентські вибори–2012 будуть не гіршими за президентські–2010. «Наша спільна мета — сформувати гідну владу. Наша країна неодноразово проходила ці іспити. Ці вибори будуть не гіршими, ніж президентські», — сказав глава держави на вчорашньому засіданні Ради регіонів, закликавши місцевих керівників забезпечити рівні умови всім кандидатам та «в жодному випадку не дозволяти тиску на ЗМІ, адж парламентські вибори мають підвищити довіру народу до владих».

Напад на опозиціонера

На Максима Шкуро — довірену особу кандидата в депутати від «Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Дмитра Андрієвського (222–й округ, Київ) скоєно напад. Невідомі жорстоко побили його та завдали ножових поранень, повідомляє прес–служба «Батьківщини». Постраждав також водій Шкура, якого зупинили й витягнули з авто «четверо осіб міцної статури». Потерпілі перебувають у тяжкому стані. Андрієвський каже, що напад однозначно пов’язаний з політичною діяльністю.

Справа Лазаренка

1 листопада з американського ув’язнення буде звільнений Павло Лазаренко. В разі, якщо екс–Прем’єр–міністр не зможе отримати посвідку на проживання у Штатах, його можуть депортувати з країни, заявив на прес–конференції один із колишніх слідчих у справі Лазаренка, екс–заступник Генпрокурора Микола Обіход. За його словами, Лазаренко може бути депортований в країну, з якої приїхав до США, — у Грецію, або в країну, громадянином якої він є, — в Україну. В разі повернення на Батьківщину Павла Івановича чекає арешт. Крім іншого, йому «шиють» замовлення на вбивство нардепа Євгена Щербаня.