Мовчання захисниці

20.09.2012

Між представниками інтересів екс–Прем’єра Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини — Валентиною Теличенко та Сергієм Власенком — нібито виникли непорозуміння щодо тактики захисту своєї клієнтки. Про це повідомила газета «Коммєрсант–Україна» з посиланням на джерела, які стверджують, що з понеділка Теличенко більше не представляє інтереси Леді Ю у Страсбурзі. Формальна причина — завершення контракту, який не виявили бажання продовжувати ні адвокат, ні партія «Батьківщина».

За даними ЗМІ, нардеп Власенко та відома у справі Гонгадзе адвокат Теличенко не спрацювалися. Непорозуміння виникли ще на етапі підготовки процесуальних документів. Хоча саме у Валентини Теличенко був досвід успішного супроводження справ у Європейському суді. Зокрема, вона представляла інтереси екс–глави МВС Юрія Луценка щодо незаконності його арешту і виграла справу у Страсбурзі.

Пані Валентина відмовилася коментувати ЗМІ інформацію про завершення своєї роботи в команді Тимошенко. Спочатку від коментарів відмовлявся і Власенко, але вчора таки заговорив. За його словами, між ними і Теличенко немає конфлікту, і вона залишиться представляти позиції лідерки БЮТ у Європейському суді. Мов­ляв, жодного строкового контракту з нею взагалі не було.

«Я хочу сказати інше: насправді «януковичі» почали чергову кампанію, пов’язану з Тимошенко, і тепер це стосується дискредитації її захисту, — зазначив Власенко. — Ви чули неодноразові заяви прокурорів, що захист Тимошенко посилається лише на політичні, а не юридичні аспекти газової справи. Насправді ж політикою в цій справі займаються лише прокурори».

Оскільки Теличенко зберігає мовчання, залишається незрозумілим, чи дійсно йдеться про провокацію опонентів захисту, чи сторони просто не бажають виносити сміття з хати. n