НОВИНИ ПЛЮС

19.09.2012

Лікування Тимошенко

Українсько–німецька медкомісія вважає за необхідне продовжувати лікування екс–Прем’єра Юлії Тимошенко в умовах стаціонару. Як повідомила вчора журналістам у Харкові перший заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моїсеєнко, «що стосується строків — можливо, це буде місяць, можливо, трохи більше. Як у будь–якій системі реабілітації, коли це досить тривалий проміжок, навряд чи ми можемо говорити про якийсь точний строк». Моїсеєнко зазначила, що стандартизоване лікування припускає тривалість 14—21 день, водночас стаціонарне лікування Тимошенко в шпиталі «Укрзалізниці» триває вже п’ятий місяць.

«У нас сьогодні є абсолютне переконання в тому, що запропонована система реабілітації справді проходить ефективно, є поліпшення», — сказала заступник міністра. Водночас німецький лікар Лутц Хармс теж відзначає поліпшення стану здоров’я Тимошенко, збільшення рухливості, але не виключає можливості інвалідизації своєї пацієнтки. Щоб цього не трапилося, й потрібно лишити Леді Ю в стаціонарі.

Вибори–2012

Київський апеляційний адміністративний суд відхилив позов ВО «Свобода» щодо постанови Центральної виборчої комісії про порядок проведення жеребкування для включення кандидатур до складу дільничних виборчкомів. За п’ять днів до жеребкування ЦВК змінила порядок його проведення, чим фактично позбавила суб’єктів виборчого процесу можливості жеребкування у кожній ДВК, заявляє «Свобода»: «Суд одним махом відхилив клопотання про забезпечення позову шляхом заборони проведення жеребкування до вирішення спору по суті».

Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) вже заявляє про те, що прозорість і демократичність виборів в Україні — під загрозою.