Символи і побут

Символи і побут

Об’явився другий посмертний роман Василя Кожелянка — «Діти застою» (Чернівці: Книга–ХХІ). Кажуть, ще за кілька років до відходу автор передав рукопис літературознавцеві Олександру Бойченку на редагування.

Ужгородський Уленшпігель

Ужгородський Уленшпігель

Історична проза Закарпаття — явище доволі химерне. Як, зрештою, й сама історія краю. Спробував писати в цьому жанрі ще Василь Гренджа–Донський, котрий мусив заповнювати чи не всі літературні ніші, які на початок ХХ століття зяяли порожнечею.

Криза і геній місця

Криза і геній місця

Попередження. Підбивати підсумки таких багатолюдних мультикультурних заходів, як Форум видавців у Львові, — справа суб’єктивна і невдячна. Наприклад, письменникам сподобалася атмосфера і прийом публіки, видавцям не до душі малі продажі, а відвідувачам–читачам — дорого і тісно або мало новинок і автографів.

Париж крізь окуляри реалiста

Париж крізь окуляри реалiста

Фестиваль розпочався з «екскурсії» сучасним Парижем, яку провів його мешканець, письменник, журналіст Філіп Меєр. Свого часу він виклав власні знання про столицю Франції та спостереження за життям міста у творах «Величний Париж» i «Париж очима парижанина».

Кіно по–турецьки

Кіно по–турецьки

Через тиждень після візиту до України прем’єр–міністра Туреччини Реджепа Ердогана з турецьких теренів до нас завітав невеличкий культурний десант. Протягом п’яти днів у столичному кінотеатрі «Київ» показуватимуть п’ять різножанрових картин.

Всі статті рубрики