Обережно: настає покращення

13.09.2012

На вчорашньому засіданні уряду було схвалено законопроект «Про держбюджет на 2013 рік», повідомив відразу потому на брифінгу міністр фінансів Юрій Колобов, назвавши бюджет «абсолютно реалістичним». Нагадаємо, на початку минулого сесійного тижня очільники фракції Партії регіонів у парламенті обіцяли, що Рада затвердить головний фінансовий документ країни до листопада.

За словами Юрія Колобова, прогноз інфляції заплановано на рівні 5,9%, а дефіцит бюджету — на рівні 1,65% ВВП. Загалом же ВВП, як сподіваються в уряді, становитиме 1,687 трлн. гривень. Міністр фінансів каже, що надхо­дження до державної казни будуть в основному за рахунок зростання економіки. А зростання ВВП, за його словами, наступного року становитиме 4,5%.

Цікаво, що, промовляючи на відкритті вчорашнього засідання, Прем’єр–міністр Микола Азаров назвав дещо іншу цифру зростання ВВП — 3,4%, а номінальний обсяг ВВП оцінив у півтора трильйона гривень. Експерти також вказують, що раніше, згідно з офіційним прогнозом уряду, зростання ВВП країни передбачалося, за оптимістичним сценарієм, у 6,5% за песимістичним — 3,9%.