Юля i зацiкавленi сторони

11.09.2012

Лідер «Нашої України» Віктор Ющенко переконаний, що у вирішенні питання звільнення з–за ґрат екс–Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко не зацікавлені ані Партія регіонів, ані опозиція. Про це він заявив минулого тижня на прес–конференції у Житомирі.

  «Питання Тимошенко чинна влада та опозиція не вирішать, бо це — зацікавлені сторони», — сказав екс–Президент. «Я не вірю у те, що питання звільнення Юлiї Тимошенко з тюрми спроможна вирішити Партія регіонів чи опозиція. Вона його не вирішить ні з правової точки зору, ні з іншої», — додав Віктор Ющенко. «Наразі опозиція молиться за те, щоб, не приведи Боже, Юлiю Тимошенко не визволили, можливо, це підозра неправильна, але я так думаю», — наголосив Віктор Ющенко.

  Як вважає лiдер «Нашої України», вирішити це питання повинна «третя сила — національно думаюча сила, яка здатна поставити крапку у цій проблемі». Вiктор Ющенко пояснив, що тримати її за ґратами вигідно тим, хто не хоче євроінтеграції, а прагне інтегрувати Україну в «русский мир», і тим, хто хоче використовувати її політичний капітал у власних інтересах.

  Звільнити Тимошенко необхідно, щоб очистити Україну від тавра країни, де суди керуються політичними мотивами. Це відкриє дорогу до продовження діалогу з Європейським Союзом. Зараз, за оцінкою Віктора Ющенка, Україні загрожує втрата стратегічного курсу європейської інтеграції: «Зовнішня політика України наразі є найбільш невдалою, Україна, образно кажучи, розвертається на усі 180 градусів».

  При цьому Віктор Ющенко закликав політиків докласти всіх зусиль для того, щоб врятувати європейські перспективи України. «Необхідно зробити все, щоб повернути правильний стратегічний курс країни», — зазначив він.