НОВИНИ ПЛЮС

05.09.2012

Вердикт

Конституційний Суд визнав конституційною підсудність у першій інстанції Вищому адмінсуду справ про дострокове припинення повноважень народних депутатів у разі суміщення депутатського мандата з іншою діяльністю. Таке рішення КС учора оголосив його голова Анатолій Головін.

Агітація

Центральна виборча комісія визначила черговість надання ефірного часу партіям на національному радіо й телебаченні для ведення передвиборчої агітації за рахунок держбюджету. Заступник голови ЦВК Андрій Магера нагадав, що, за законом, партіям надається по 60 хвилин ефірного часу на національному ТБ й радіо. Цей час буде надано у два етапи по 30 хвилин: перший етап — із 13 вересня до 4 жовтня, другий — із 5 жовтня до 26 жовтня. Згідно з результатами жеребкування, на першому етапі першою на УТ–1 виступить партія «Руський блок». Другий етап відкриє «Свобода», а закриє КПУ.

Медіа для мас

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення здійснить моніторинг усіх провайдерів програмних послуг на предмет відключення в різних регіонах каналу ТВi. Про це на брифінгу повідомив голова Нацради Володимир Манжосов. Починаючи з липня, опозиційний канал ТВі вимкнули з кабельних мереж у десятках міст України.