НОВИНИ ПЛЮС

04.09.2012

Добкін вишкіряється на «українців»

«Губернатора» Михайла Добкіна на сесії Харківської облради вивело з рівноваги звернення депутатів фракції «Батьківщина» Івана Варченка та Анатолія Сергієнка до колег і телеглядачів: «Дорогі українці!» За повідомленням сайту «Главноє», голова облдержадміністрації спробував звинуватити їх у тому, що депутати–опозиціонери вважають українців титульною нацією, а до решти громадян країни ставляться зі зневагою.

«Вони інших національностей не бачать, вони за одну лише титульну націю, всі інші для них, щонайменше, не рівні їм люди», — заявив «губернатор» у контексті обговорення «мовного закону».

Відділ кадрів

Керівництво Нацбанку звільнило двох топ–менеджерів з команди колишнього голови НБУ Володимира Стельмаха. Як пише газета «Коммєрсант–Україна», це директор генерального економічного департаменту Ігор Шумило і директор департаменту фінансового моніторингу Олексій Бережний. Звільнені посади обійняли їхні заступники, яких експерти називають «більш лояльними і спокійними у висловлюваннях».

У партії «Наша Україна» чистки в Нацбанку називають ще одним доказом справдження кризових прогнозів в економіці та фінансовій системі України, зокрема — очікування критичної емісії.