НОВИНИ ПЛЮС

30.08.2012

Луценка вже чекають у колонії

Менська виправна колонія у Чернігівській області вже підготовлена до прийняття екс–міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це сказала Уповноважена ВР з прав людини Валерія Лутковська на прес–конференції в Одесі. Омбудсмен зазначила, що ознайомилася з умовами утримання в’язнів у цьому закладі для колишніх правоохоронців. «Ця унікальна колонія характеризується, на відміну від решти подібних закладів, декількома рівнями безпеки», — цитує Лутковську УНІАН.

Окружкоми вчасно не запрацюють

Комітет виборців України прогнозує несвоєчасний початок роботи окружних виборчих комісій. Про це на прес–конференції сказав голова правління КВУ Олександр Черненко. Він нагадав, що в середу завершився строк, впродовж якого створені окружкоми мали скликати і провести перші засідання. Відповідно до закону про вибори, повноваження ОВК починаються з моменту складання присяги не менш як 2/3 їхнього мінімального складу на першому засіданні, що проводиться не пізніше, ніж на третій день після їх створення. Зі слів Черненка, станом на 28 серпня понад половина комісій не зібралися на засідання. Також голова КВУ спрогнозував, що невдовзі почнуться зміни в складі окружкомів. «Ті партії, які не потрапили в ОВК, будуть звертатися до тих партій, які мають право подавати кандидатури, і банально купуватимуть їх квоти в комісіях», — зазначив Черненко.

Арешти штабіста «УДАРу»

Донецький УБОЗ заарештував керівника окружного штабу партії «УДАР Віталія Кличка» на Луганщині Сергія Злобіна. Про це повідомив прес–службі партії кандидат у народні депутати від «УДАРу» по 105–му округу Геннадій Тамашев. За його словами, у середу зранку у квартирі Злобіна УБОЗівці провели обшук, вилучили два ноутбуки, які належать окружному штабу «УДАРу». Злобіна було взято під арешт та доправлено в Донецьк, де його має допитувати слідчий на прізвище Ющенко. Формальним приводом для обшуку називають слідчі дії в рамках кримінальної справи родички затриманого, яка проживає в Донецьку.

«Очевидно, що мета цього арешту – тиск на опозиційну партію «УДАР» та її кандидатів і всіх, хто сьогодні працює не з владою. Також це спроба зірвати візит Віталій Кличка в Луганську область, який відбудеться 30–31 серпня, – прокоментував голова Луганської обласної організації «УДАРу» Віталій Серпокрилов.