«Політичний» ураган

«Політичний» ураган

Тропічний шторм «Айзек» вихідними вже полютував на Кубі та Гаїті (смертельний ужинок стихії — семеро загиблих). А вчора його дію відчули на собі й мешканці найпівденнішої точки американського штату Флорида — Кі–Вест. «Айзек», потужність якого підживлюється теплими водами Мексиканської затоки, може стати ураганом другої категорії зі швидкістю вітру 170 кілометрів за годину й сьогодні чи завтра вийти на узбережжя США у районі між Флоридою та Луїзіаною.

Блокування позаблокових

Блокування позаблокових

У столиці Ірану позавчора почався XVI саміт «Руху неприєднання». Захід, який стартував із заклику до солідарності позаблокових країн, триватиме впродовж тижня. У роботі саміту візьмуть участь 7500 делегатів від країн–учасниць та спостерігачів, а також сотні дипломатів, серед яких буде й Генсек ООН Пан Кі Мун. Для гарантування заходів безпеки до Тегерану стягнуто 110 тисяч поліцейських. «Позаблоковий» рух наразі об’єднує 120 країн та 15 країн–спостерігачів, але в Тегерані повноцінними делегаціями будуть репрезентовані лише 40 із них, оскільки США та Ізраїль зробили все можливе, щоб понизити рівень події і представити саміт таким собі зібранням маргіналів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Молотов» для фрау

«Молотов» для фрау

Колись Молдавська РСР була однією з «провінцій» Радянського Союзу. І після розпаду СРСР Молдова, здавалося б, успадкувала лише проблеми — слабка економіка, сепаратистьке Придністров’я... Проте за два з гаком десятиріччя незалежності ця нібито проблемна країна зробила величезний крок уперед. І тепер навіть випереджає апріорі значно багатшу (що мало б означати — успішнішу й стабільнішу) Україну на шляху до інтеграції в Європейський Союз. Так принаймні стверджують у приватних розмовах функціонери ЄС. А днями підтвердження успішності євроінтеграційних потуг Молдови де­факто підтвердила й лідер найпотужнішої економіки Євросоюзу — канцлер ФРН Ангела Меркель. Під час офіційного візиту до Кишинева фрау канцлер на спільній прес­конференції з молдавським прем’єр­міністром Володимиром Філатом заявила, що Молдова «успішно проводить демократичні й економічні реформи», «домоглася відчутного прогресу в програмі Європейського Союзу «Східне партнерство» і «має європейську перспективу». Щоправда, Кишиневу ще належить завершити переговори з ЄС щодо угоди про асоціацію, створення зони поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі та лібералізації візового режиму.

Адекватний убивця

Адекватний убивця

21 рік у трикімнатній камері з усіма зручностями: особистим тренажерним залом, ноутбуком, зручним ліжком та іншими меблями — для когось таке «покарання» видалося б раєм земним. І вбивця 77 людей (ще понад 240 він поранив) Андерс Брейвік на нього, схоже, теж не скаржиться. Минулої п’ятниці норвезький суд визнав 33–річного Брейвіка винним у тероризмі й зумисному вбивстві, засудивши до найвищого в Норвегії (і смішного для більшості інших держав) терміну покарання.

З Ангелою на чолі

З Ангелою на чолі

Другий рік поспіль найвпливовішою жінкою у світі залишається канцлер Німеччини Ангела Меркель. Так принаймні вважають експерти авторитетного журналу «Форбс», який днями оприлюднив свій щорічний рейтинг найбільш впливових представниць прекрасної статі на планеті. Як зазначається в редакційній статті, ступінь впливовості було оцінено за сукупністю трьох критеріїв: доходи за рік, висвітлення діяльності особи у ЗМІ та її вплив на маси. Меркель очолює цей рейтинг уже вшосте — за всі сім років свого «канцлерства» вона лише у 2010–му скотилася на четверту сходинку, поступившись лідерством першій леді США (цього року Мішель Обама опинилася аж на 7–й позиції). За останніми даними, рейтинг підтримки 58–річної «залізної леді» у ФРН становить близько 70% — це дуже високий показник, який дає Меркель усі підстави розраховувати залишитися на своєму посту й після виборів наступного року.

Маленький крок і величезний стрибок

Маленький крок і величезний стрибок

У космічній ері Землі завершилася ще одна епоха. Минулої суботи на 83–му році життя помер американський астронавт Ніл Армстронг — перша людина, яка ступила на поверхню Місяця. Причиною смерті стали ускладнення після операції шунтування на серці, яку йому зробили 7 серпня, щоб розкупорити чотири коронарні артерії.

Всі статті рубрики