Сім метрів під землею

22.08.2012

Працівники МНС врятували 74–річну мешканку Конотопа, витягнувши її з несподіваної пастки. Нею став колодязь глибиною сім метрів, куди бабуся потрапила з необережності. Цілу годину старенькій довелося просидіти в холодній воді, поки нарешті її не знайшли рідні. Як вона змогла витримати цей час, сказати важко. Коли ж на місце виклику прибув черговий караул восьмої самостійної державної пожежної частини, жінка трималася за драбину, спущену вниз сусідами. Втім вона виявилася закороткою, аби бабуся могла піднятися нею, та й сил у жінки вже було замало.

«Старший пожежник Ігор Книр спустився рятувальною мотузкою до колодязя, — розповідає працівник прес–служби Територіального управління МНС у Сумській області Євген Могиленець. — Він уже мав досвід рятування людини з подібної ситуації. Ігор одягнув на постраждалу пояс, за який закріпив іншу мотузку. За допомогою неї працівники МНС підняли жінку на поверхню і передали лікарям».

Після огляду працівники «швидкої» дійшли висновку: ще півгодини й жінка могла б загинути від переохолодження. Постраждалу госпіталізували.