«Червоний півень» поклював вареники

22.08.2012

Минулої суботи близько 22–ї години в Білій Церкві на Київщині загорілося підприємство торгової марки «Дригало», що належить кандидату в народні депутати по Білоцерківському мажоритарному округу №90 Людмилі Дригало. Дивним чином займання не зачепило офісної частини, яка у виробничому процесі не відіграє першочергової ролі. Зате вигоріли промислові приміщення з виробничими потужностями та багатомільйонним устаткуванням. Причину займання офіційно не встановлено, однак серед білоцерківців побутує версія про «наїзд» політичних конкурентів. У понеділок постраждала бізнес–леді дала відверту прес–конференцію з приводу цієї дивної пожежі.

Як розповіла Людмила Дригало, однією з початкових версій було загорання від «китайського ліхтарика», який нібито упав на дах будівлі. «19 серпня проводили слідчий експеримент із цим сумнозвісним «китайським ліхтариком». І це припущення не знайшло підтвердження, — каже Людмила Борисівна. — Дах від ліхтарика не загорівся»…

Підприємниця каже, що збитки від пожежі, за попередніми підрахунками, склали близько трьох мільйонів доларів. «Це дуже відчутний удар по справі, — зауважує Людмила Дригало. — Але жодного працівника звільнено не буде. Нещодавно я мала розмову з колективом. Паніки немає, всі налаштовані працювати і повернути втрачені потужності. Найбільша втрата — цінне автоматизоване обладнання, яке, на жаль, вигоріло дотла. Але нічого. Руки ж залишились. Раніше майже всю продукцію виробляли вручну. Тепер доведеться пригадувати минувшину».

Нещастя на своєму підприємстві бізнес–леді пов’язує зі своїм наміром іти в депутати і виключає, що це міг бути «наїзд» бізнес–конкурентів. «На мою думку, це виключено, — переконана жінка. — Із так званими конкурентами ми об’єднані в асоціацію, поважаємо один одного і навіть допомагаємо при потребі. Наразі я отримала від них багато співчуттів та численні пропозиції посильної допомоги. Чесно кажучи, серед виробників мороженої харчової продукції жорсткої конкуренції не існує. Ми — колеги та однодумці».

По мажоритарному округу, з якою має намір стартувати в депутати пані Дригало, зареєстровано 47 кандидатів у нардепи. Тож конкуренція буде неабиякою. Жінка каже, що їй навіть пропонували знятися з парламентських перегонів. Але назвати політичну силу, яка побачила в жінці серйозного конкурента, бізнес–леді відмовляється. Утім припускає, що йдеться про людей iз можновладних кіл, адже свою відмову балотуватися їй пропонували компенсувати значними пільгами. Одначе ні пільги, ні «китайське попередження» не вплинули на наміри Людмили Борисівни балотуватися. «Я не наївна людина і добре орієнтуюся в політичних реаліях. Тож не думайте, що вони мене вразили, налякали, чи знищили, — каже вона. — Принаймнi відступати від своїх планів не збираюся. Якщо маєте на увазі, що мені варто стати такими ж, як вони, то і тепер, після пожежі, я не вважаю це за потрібне. У кожного свій шлях до мети. Мій чесний. Як і завжди я спиратимуся на свідомість людей, на їхню довіру та підтримку».

Олександр ВИГОВСЬКИЙ
Біла Церква