Львівський заряд

Львівський заряд

Усі 33 500 місць «Арени Львів», попри дощову погоду минулого вечора, були зайняті. Багато любителів футболу прийшли на трибуни у вишиванках і впродовж усього матчу збірних України й Чехії не припиняли підтримувати нашу команду — скандуваннями, аплодисментами, розмахуванням прапорами, підстрибуванням усім стадіоном. Особливу увагу привертав величезний банер із портретами князя Володимира Великого, гетьмана Івана Мазепи та Степана Бандери майже на всю ширину поля й написом: «Мова — це надбання тисячоліть». Ще один плакат, підсвічений фа­єрами, сповіщав: «За мову до кінця».

Тренер Олег Блохін ще раз визнав: «Такої підтримки, як у Львові, збірна не має ніде». Шкода, що матч закінчився нічиєю.

Без валідолу — нікуди

Без валідолу — нікуди

Перед стартом у кваліфікації Євробаскету–2013 головний тренер «синьо–жовтих», славнозвісний американець Майк Фрателло оголосив, що його завдання — вивести команду до фінальної частини з першого місця в групі. А для цього, щонайменше, треба вигравати всі домашні поєдинки. Перший крок наші зробили, хоча і з великими труднощами.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кочівник, захоплений Карпатами

Кочівник, захоплений Карпатами

Вінсент Мун — режисер­кочівник. У його рюкзаку є лише камера та речі першої необхідності. Уже три роки він мандрує світом і знімає документальні фільми про автентичну музику місцевих народів. Сам Вінсент родом із Франції. У Парижі він вивчав фотографію і режисуру та знімав документальні фільми з сучасними музикантами для відомого музичного проекту Take­Away Show. У 2009 році за стрічку про японську музикантку Кадзукі Томокава Мун отримав нагороду на Копенгагенському міжнародному фестивалі документального кіно. У 2011­му Вінсент розпочав новий проект під назвою Petites Plan?tes (Маленька планета), у якому зосередився на дослідженні природи звуку та прадавньої музики. Режисер уже встиг попрацювати в Аргентині, Чилі, Єгипті, Камбоджі, Ефіопії, Японії, Новій Зеландії, Бразилії, Ісландії. Особливістю його роботи є те, що Вінсент знімає своє кіно, не залучаючи жодних коштів, лише завдяки підтримці друзів з усього світу. В Україну режисер завітав на запрошення організаторів фестивалю короткометражного кіно Wiz­Art, що тривав із 26 по 29 липня. Мун увійшов до складу журі фестивалю, проте, крім суддівської роботи, уже встиг дещо відзняти в Україні, а також провести майстер­клас у Львові та Києві на тему «номадичного кіно». «УМ» поспілкувалася з режисером перед його від’їздом до Одеси.

Всі статті рубрики