НОВИНИ ПЛЮС

16.08.2012

Кандидати в депутати

На участь у парламентських виборах претендують 87 партій, із них 22 партії висунули своїх кандидатів за партійними списками, а 65 партій — у мажоритарних округах. Про це повідомляється на офіційному сайті ЦВК. Водночас станом на вчора Центрвиборчком зареєстрував списки лише 11 партій.

Кадрові ротації в ГПУ

Генпрокурор Віктор Пшонка призначив на посаду заступника Генпрокурора Юрія Дьоміна, який працював на різних керівних посадах у регіональних прокуратурах i центральному апараті ГПУ, був ректором Національної академії прокуратури України. Його попередника Євгена Блажівського переведено на посаду ректора Нацакадемії прокуратури.

Підписано рапорт про відставку прокурора Одещини Степана Моліцького у зв’язку з виходом на пенсію.

Скандал із «котом–опозиціонером»

Набула розвитку історія з білбордом «Взнала, що внук проголосував за «Регіони», — переписала хату на кота». Гнів дніпропетровського «губернатора» Олександра Вілкула з приводу рекламного щита, розміщеного в Дніпродзержинську, подіяв: уже позавчора ввечері комунальники заклеїли на борді слова «Взнала, що внук проголосував за «Регіони». Лишалися тільки бабця з котом, який став героєм гумористичних колажів в інтернеті, та нижній підпис.

Директорка рекламної агенції «Апельсин» (власник білборда) після телефонної розмови з якимсь чиновником потрапила в лікарню. Про це виданню «Дніпродзержинськ онлайн» розповів Максим Голосний — голова Єлизаветівської сільради і кандидат–«мажоритарник». Він і виявився замовником борда. Учора Голосний не відповідав на дзвінки, а напередодні написав, що його оголосили в розшук. Деталі — в «УМ» завтра.